Χανιά: Σε κορύφωση οι κινητοποιήσεις αγροτών και κτηνοτρόφων – Συμβολικά μπλόκα σε αεροδρόμιο και ΒΟΑΚ

Οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι των Χανίων ανεβάζουν ξανά τους τόνους, συνεχίζοντας τις κινητοποιήσεις τους τόσο στο αεροδρόμιο «Ιωάννης Δασκαλογιάννης» όσο και στα Μεγάλα Χωράφια, πάνω στον ΒΟΑΚ.
Παρότι οι συγκεντρώσεις παραμένουν δυναμικές, η κυκλοφορία των οχημάτων διεξάγεται κανονικά, καθώς οι αποκλεισμοί είναι συμβολικοί και περιορίζονται σε περίπου μισή ώρα το μεσημέρι.
Με δηλώσεις του, ο Μανούσος Σταυριανουδάκης, αντιπρόεδρος της Ενωτικής Πρωτοβουλίας Συλλόγων Χανίων, υπογράμμισε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι οι συμμετέχοντες δεν επιδιώκουν να ταλαιπωρήσουν το κοινό.
«Βρισκόμαστε εδώ για να ακουστούμε. Θέλουμε η κυβέρνηση να αντιληφθεί ότι ο αγροτικός κόσμος δεν είναι αόρατος. Ο αγώνας μας είναι δίκαιος και ο συντονισμός μας με τους συναδέλφους στην υπόλοιπη Ελλάδα συνεχής», τόνισε χαρακτηριστικά.
Την ίδια ώρα, οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι διατηρούν τη δυναμική παρουσία τους στο αεροδρόμιο των Χανίων, χωρίς ωστόσο να μπλοκάρουν την κεντρική πύλη.
Οι πτήσεις πραγματοποιούνται κανονικά, ενώ –όπως επεσήμανε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος των κτηνοτρόφων του νομού, Γιάννης Βερυκάκης– βρίσκονται σε ανοιχτή γραμμή με τον Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη και τον Αντιπεριφερειάρχη Χανίων Νίκο Καλογερή.
Στόχος τους είναι είτε να εξασφαλιστεί άμεσα συνάντηση με τους αρμόδιους στην Αθήνα είτε να δοθούν σαφείς δεσμεύσεις για την ικανοποίηση των αιτημάτων τους.
Καθώς οι κινητοποιήσεις κλιμακώνονται, το ενδιαφέρον στρέφεται στο πώς θα αντιδράσει η κυβέρνηση και αν θα υπάρξει γρήγορη αποκλιμάκωση ή νέα δυναμική συνέχεια στα μπλόκα των Χανίων.
- 14 λεπτά πριν Προκήρυξη ΕΑΒ 2026: Αιτήσεις έως 7 Ιουνίου για 268 προσλήψεις – Δείτε όλες τις ειδικότητες
- 36 λεπτά πριν Ζαχαράκη: «Το καλοκαίρι διορίζουμε 5.500 εκπαιδευτικούς»
- 44 λεπτά πριν Μαζωνάκης: Νέο βίντεο μετά τον τραυματισμό του – Τι είπε για τη συναυλία στη Θεσσαλονίκη















