Έχουμε τα πιο ακριβά ακίνητα στην Ευρώπη

Οι τιμές των ακινήτων αυξάνονται τόσο στην Ελλάδα όσο και στην υπόλοιπη Ευρώπη. Ωστόσο, ιδιαίτερα στις μεγάλες πόλεις της χώρας μας, η άνοδος είναι ταχύτερη από τον μέσο ευρωπαϊκό ρυθμό.
Σύμφωνα με τα πιο πρόσφατα στοιχεία της Eurostat, οι τιμές των κατοικιών αυξήθηκαν κατά 5,1% στην Ευρωζώνη και κατά 5,4% στην Ε.Ε. Την ίδια στιγμή, τα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος δείχνουν ότι στο γ’ τρίμηνο του 2025 ο ετήσιος ρυθμός αύξησης των τιμών των διαμερισμάτων στη χώρα διαμορφώθηκε στο 7,7%.
Η άνοδος μάλιστα είναι εντονότερη σε ορισμένες μεγάλες πόλεις:
- έως 9,6% στη Θεσσαλονίκη
- 6,6% στην Αθήνα
Επιπλέον, διεθνείς εταιρείες ανάλυσης της αγοράς real estate επιβεβαιώνουν παρόμοια εικόνα, καταγράφοντας εξίσου υψηλές αυξήσεις και από επενδυτές του εξωτερικού. Συγκεκριμένα, η άνοδος των τιμών στην Ελλάδα το γ’ τρίμηνο εμφανίζεται ως η πρώτη σε ολόκληρη την Ευρώπη, με μέση αύξηση 4,75% σε σχέση με την προηγούμενη περίοδο.
| Περιοχή / Πηγή | Μεταβολή Τιμών | Παρατηρήσεις |
|---|---|---|
| Ευρωζώνη | +5,1% | Eurostat |
| Ε.Ε. | +5,4% | Eurostat |
| Ελλάδα – Σύνολο διαμερισμάτων | +7,7% | Τράπεζα της Ελλάδος |
| Θεσσαλονίκη | έως +9,6% | Ταχύτερη αύξηση στην Ελλάδα |
| Αθήνα | +6,6% | Υψηλή ζήτηση & περιορισμένη προσφορά |
| Διεθνείς αναλύσεις real estate | +4,75% | Υψηλότερη άνοδος στην Ευρώπη για το γ’ τρίμηνο |
- 5 λεπτά πριν Γιατί η Heineken αποζημιώνει τη Βεργίνα
- 7 λεπτά πριν Φωτιά στην Αττική: Τρία μέτωπα σήμερα στο λεκανοπέδιο
- 8 λεπτά πριν ΑΣΕΠ 8ΓΔ/2026: Βγήκαν τα αποτελέσματα για θέσεις στην Περιφέρεια Ιονίων Νήσων – Από αύριο (5/6) οι ενστάσεις
















