Τραμπ: Νέα λεκτική επίθεση σε δημοσιογράφους

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ εξαπέλυσε νέες λεκτικές επιθέσεις κατά δημοσιογράφων, στοχοποιώντας για ακόμη μία φορά γυναίκες εκπροσώπους του Τύπου με ιδιαίτερα απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς.
Το επεισόδιο σημειώθηκε την Πέμπτη, κατά τη διάρκεια έντονης στιχομυθίας με δημοσιογράφο που τον ρώτησε για τον δράστη της επίθεσης εναντίον δύο μελών της Εθνοφρουράς στην Ουάσινγκτον. Ο Τραμπ ανακοίνωσε ότι η 20χρονη Σάρα Μπέκστρομ υπέκυψε στα τραύματά της και επέρριψε ευθύνες στη μεταναστευτική πολιτική της κυβέρνησης Μπάιντεν. Όπως υπενθυμίστηκε στον ίδιο από τη δημοσιογράφο, ο δράστης είχε λάβει άσυλο το τρέχον έτος, επί προεδρίας Τραμπ.
Ο Αμερικανός πρόεδρος απέρριψε τις παρατηρήσεις της και συνέχισε τις προσωπικές αιχμές. Παράλληλα, επέμεινε ότι το 2021 είχαν εισέλθει στις ΗΠΑ Αφγανοί χωρίς επαρκή έλεγχο, παρουσιάζοντας φωτογραφία από την εκκένωση της Καμπούλ. Η δημοσιογράφος υπογράμμισε ότι οι αμερικανικές υπηρεσίες είχαν διενεργήσει ελέγχους, αλλά ο Τραμπ παρέμεινε στη θέση του και ανέβασε τους τόνους.
Δεν είναι η πρώτη φορά που ο πρόεδρος καταφέρεται εναντίον δημοσιογράφων. Την Τετάρτη είχε επιτεθεί στη ρεπόρτερ των New York Times, Κέιτι Ρότζερς, σχολιάζοντας αρνητικά την εμφάνιση και το έργο της, μετά από άρθρο που αναφερόταν στο πρόγραμμά του. Αντίστοιχα, είχε χαρακτηρίσει «απαράδεκτη» ερώτηση της δημοσιογράφου Μέρι Μπρους του ABC σχετικά με την επίσκεψη του πρίγκιπα διαδόχου της Σαουδικής Αραβίας, ενώ σε άλλο περιστατικό απάντησε προσβλητικά στην Κάθριν Λούσι όταν τον ρώτησε για την υπόθεση του Τζέφρι Έπστιν.
Οι διαδοχικές αυτές επιθέσεις έχουν προκαλέσει νέες συζητήσεις γύρω από τη στάση του Τραμπ απέναντι στον Τύπο και κυρίως στις γυναίκες δημοσιογράφους.
- 6 λεπτά πριν Συναγερμός στον Πειραιά: Όχημα έπεσε στη θάλασσα στο λιμάνι – Μεγάλη κινητοποίηση του Λιμενικού
- 13 λεπτά πριν Νέα βίντεο απόδρασης του κρατούμενου από τις φυλακές Κορυδαλλού
- 20 λεπτά πριν Πανελλήνιες 2026: Σε ποια μαθήματα εξετάζονται σήμερα (4/6) οι υποψήφιοι των ΕΠΑΛ


















