Αλέξης Τσίπρας: Στη δημοσιότητα το εξώφυλλο του βιβλίου του «Ιθάκη»

Αλέξης Τσίπρας: Στη δημοσιότητα το εξώφυλλο του βιβλίου του «Ιθάκη»

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθέστε το workenter.gr στις προτιμώμενες πηγές σας στην Gooogle

Το εξώφυλλο του πολυαναμενόμενου βιβλίου του Αλέξη Τσίπρα με τίτλο «Ιθάκη» έδωσε στη δημοσιότητα ο εκδοτικός οίκος Gutenberg, εντείνοντας το ενδιαφέρον του κοινού και του πολιτικού κόσμου.

Το βιβλίο αναμένεται να κυκλοφορήσει στα βιβλιοπωλεία έως το τέλος Νοεμβρίου, προσφέροντας μια αποκαλυπτική ματιά στα γεγονότα που σημάδεψαν την Ελλάδα από το 2015 έως το 2019.

Ένα πολιτικό χρονικό με εξομολογητικό χαρακτήρα

Στο έργο «Ιθάκη», ο πρώην πρωθυπουργός καταγράφει με αμεσότητα και προσωπική ματιά τις ιστορικές στιγμές που καθόρισαν την πορεία της χώρας και της Ευρώπης: την ωμότητα των δανειστών, τις συγκρούσεις για την παραμονή στην Ε.Ε., τα κλειστά τραπεζικά γκισέ, το δημοψήφισμα, αλλά και τις δραματικές διαπραγματεύσεις με ηγέτες όπως η Μέρκελ, ο Ολάντ και ο Πούτιν.

Το βιβλίο συνδυάζει πολιτική ανάλυση με προσωπική εξομολόγηση, αναδεικνύοντας τόσο τις κρίσιμες αποφάσεις της τότε κυβέρνησης όσο και τα διλήμματα και τις συγκρούσεις που καθόρισαν το παρασκήνιο. Ο ίδιος ο συγγραφέας, με αυτοκριτική διάθεση, επιχειρεί να φωτίσει τα γεγονότα χωρίς ωραιοποιήσεις, μετατρέποντας το βιβλίο σε ένα πολιτικό θρίλερ αλλά και ιστορικό ντοκουμέντο.

Από τα παιδικά χρόνια ως το Μέγαρο Μαξίμου

Με λογοτεχνική δύναμη, ο Αλέξης Τσίπρας ανατρέχει στα παιδικά και εφηβικά του χρόνια, στη ριζοσπαστική του πορεία μέσα από την ΚΝΕ, την άνοδό του στον Συνασπισμό και την πορεία του ως επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, μέχρι τη στιγμή που βρέθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου ως ο νεότερος πρωθυπουργός της ελληνικής ιστορίας.

Το βιβλίο, χωρισμένο σε 11+1 κεφάλαια, αποκαλύπτει άγνωστες πτυχές των γεγονότων μέσα από ντοκουμέντα, πρακτικά συνεδριάσεων και διαλόγους με διεθνείς ηγέτες, προσφέροντας στον αναγνώστη τη δυνατότητα να δει «από μέσα» την πιο κρίσιμη πενταετία της σύγχρονης Ελλάδας.

Η κρίση, η ελπίδα και το μέλλον της Αριστεράς

Στις σελίδες του έργου, ο Αλέξης Τσίπρας εξηγεί πώς ο ΣΥΡΙΖΑ μετατράπηκε από κόμμα διαμαρτυρίας σε κόμμα εξουσίας, πώς κέρδισε τη μάχη για την έξοδο από τα μνημόνια, αλλά και πώς ηττήθηκε από τις εσωτερικές του αντιφάσεις.

Παράλληλα, αναλύει τα γεγονότα μετά το 2019, δίνοντας τη δική του οπτική για την πολιτική κρίση και την ανάγκη ανασυγκρότησης της Αριστεράς.

Η «Ιθάκη» δεν είναι, όπως τονίζει, ένα βιβλίο για το παρελθόν. Είναι μια διακήρυξη ελπίδας και προοπτικής για την Ελλάδα του αύριο.

Ο συγγραφέας καλεί τους πολίτες να αναλογιστούν τι έκαναν τότε, αλλά κυρίως τι πρέπει να κάνουν σήμερα, υπογραμμίζοντας ότι «ένας λαός που σταματά να ονειρεύεται το καλύτερο, είναι έτοιμος να αποδεχτεί το χειρότερο».

Ένα βιβλίο που κοιτάζει μπροστά

Η ματιά στο μέλλον διατρέχει ολόκληρο το βιβλίο. Από τη Συμφωνία των Πρεσπών και τις μάχες για την εθνική κυριαρχία και την ειρήνη, έως τα πολιτικά διλήμματα της εποχής μας, ο Τσίπρας αναζητά την Ιθάκη – όχι ως προορισμό, αλλά ως πορεία αναστοχασμού, ευθύνης και δράσης.

Τελευταία Νέα
Ακολουθήστε το workenter.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για εργασία, προσλήψεις, ΑΣΕΠ, προκηρύξεις και επιδόματα
Background decoration Background decoration
Διορισμός Τώρα!
01

Κάνεις εγγραφή στην πλατφόρμα

Κάνεις εγγραφή στην πλατφόρμα (μηνιαία ή ετήσια) για να μαθαίνεις όλες τις θέσεις ανάλογα με τα προσόντα σου.

02

Μάθε πρώτος τις προκηρύξεις

Μάθε πρώτος ποιες προκηρύξεις θα εκδώσουν ΑΣΕΠ και φορείς. Έλα ένα βήμα πιο κοντά στον διορισμό.

03

Επιλέγεις τη θέση που σε ενδιαφέρει

Αξιοποιείς πλήρως τη μοριοδότηση ΑΣΕΠ με προκηρύξεις που ταιριάζουν στην ειδικότητα και την περιοχή σου.

04

Κάνεις την αίτηση σωστά και έγκυρα

Μεγιστοποιείς το χρόνο δημιουργίας σωστής αίτησης για προκηρύξεις μονίμων «Κ» και ορισμένου χρόνου (ΣΟΧ).

Αγγελίες

Τεχνικοί – Τεχνίτες - Εργάτες

Αποθηκάριοι – Αττική (Μαρκόπουλο )

Η Αθηναϊκή Στρωματοποιία ΑΕΒΕ αναζητά έμπειρο Εργάτη Αποθήκης για να ενταχθεί στην δυναμική τους ομάδα στις εγκαταστάσεις στο Μαρκόπουλο Αττικής.

Μαρκόπουλο Λήξη: 28-06-2026
Οικιακές Εργασίες – Καθαριότητα

Προσωπικό Καθαριότητας – Αττική (Χαϊδάρι)

Η Εταιρεία καθαρισμού Alpha Clean Services με έδρα το Χαϊδάρι αναζητά έμπειρη καθαρίστρια για στελέχωση συνεργείου καθαρισμού πολυκατοικιών.

Χαϊδάρι Λήξη: 26-06-2026
Υγεία – Ομορφιά

Φαρμακοποιοί – Αττική (Κηφισιά)

Τα Φαρμακεία Παντελής Μαλιωτάκης - Pamepharmacy στα βόρεια προάστια της Αττικής αναζητούν συνεργάτες με επαγγελματισμό, ομαδικό πνεύμα και θετική διάθεση για την θέση του Φαρμακοποιού.

Κηφισιά Λήξη: 26-06-2026
Τεχνικοί – Τεχνίτες - Εργάτες

Αποθηκάριοι – Αττική (Αθήνα)

Η εταιρεία Βενέτης Α.Β.Ε.Ε.Τ., κορυφαία αλυσίδα στον κλάδο της αρτοποιίας, της ζαχαροπλαστικής, των έτοιμων γευμάτων και του καφέ αναζητά Αποθηκάριο – Πικαδόρο (Picker) Μαναβικής με έδρα τις κεντρικές εγκαταστάσεις της στη Λυκόβρυση.

Αθήνα Λήξη: 26-06-2026
Εστίαση – Εξυπηρέτηση

Ζαχαροπλάστες – Αττική (Αθήνα)

Το βραβευμένο με Michelin Plate εστιατόριο «VEZENÉ» επιθυμεί να εντάξει στην ομάδα του Pastry Chef.

Αθήνα Λήξη: 25-06-2026
Οδηγοί – Μηχανοτεχνίτες

Οδηγοί – Αττική (Αθήνα)

Η Εταιρεία ανακύκλωσης ΤΕΧΑΝ Α.Β.Ε.Ε., επιθυμεί να στελεχώσει την ομάδα της στο έργο της μεταφοράς και αναζητά υποψήφιους Οδηγούς με δίπλωμα Ε΄ κατηγορίας.

Αθήνα Λήξη: 25-06-2026
Οδηγοί – Μηχανοτεχνίτες

Οδηγοί – Αττική (Πειραιάς)

Η εταιρεία Kordoni.gr με έδρα τον Πειραιά, με πολυετή δραστηριότητα στην εισαγωγή και διανομή ναυτιλιακών προϊόντων αναζητά οδηγό για διανομές εντός Αττικής.

Πειραιάς Λήξη: 16-06-2026
Πωλητές

Πωλητές – Κεντρική Μακεδονία (Θεσσαλονίκη)

Η εταιρία Συμβούλων Upgrade για λογαριασμό πελάτη της, που δραστηριοποιείται στον χώρο της επαγγελματικής αισθητικής και της διανομής premium beauty brands, αναζητά Πωλήτρια.

Θεσσαλονίκη Λήξη: 12-06-2026

Ενημερώσου Πρώτος

ΜΗΤ: 210521

Αποστολή δελτίων τύπου: [email protected]

Designed by Sinc.

Developed by Whiskey

© Copyright 2026 workenter.gr