Μάχη με το χρόνο-Ο 15χρονος Δημήτρης χρειάζεται μεταμόσχευση μέσα σε 48 ώρες

Κρίσιμο θεωρείται το επόμενο 48ωρο για την υγεία του 15χρονου Δημήτρη, ο οποίος μεταφέρθηκε από την Ελλάδα στο Τορίνο της Ιταλίας, με στόχο να υποβληθεί άμεσα σε μεταμόσχευση ήπατος. Ο νεαρός νοσηλεύεται σε σταθερή κατάσταση μετά από θερμοπληξία και η μεταμόσχευση πρέπει να πραγματοποιηθεί εντός δύο ημερών.
Ο υπεύθυνος της ΜΕΘ Παίδων του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ρίου, Ανδρέας Ηλιάδης, τόνισε ότι η Ιταλία έχει δώσει απόλυτη προτεραιότητα στον Δημήτρη, ενώ παράλληλα έκανε έκκληση στο κοινό να στηρίξει τη δωρεά οργάνων:
«Το ήπαρ που αναζητούμε για να σωθεί ο μικρός, μπορεί να προκύψει μόνο μέσω δωρεάς. Δυστυχώς, αυτό σημαίνει ότι κάποιος συνάνθρωπός μας θα πρέπει να έχει δηλωθεί ως εγκεφαλικά νεκρός».
Ο γιατρός επεσήμανε πως η αεροδιακομιδή πραγματοποιήθηκε με άψογο συντονισμό και σε εξαιρετικά μικρό χρονικό διάστημα, κάτι που επιβεβαίωσε και η ιταλική ιατρική ομάδα, χαρακτηρίζοντας την επιχείρηση ως πρότυπο διακρατικής συνεργασίας.
«Είναι μια υπόσχεση που έχουμε δώσει στην οικογένεια του Δημήτρη: να επιστρέψει πίσω δυνατός και με το χαμόγελό του», κατέληξε ο κ. Ηλιάδης.
- 6 λεπτά πριν Συναγερμός στον Πειραιά: Όχημα έπεσε στη θάλασσα στο λιμάνι – Μεγάλη κινητοποίηση του Λιμενικού
- 13 λεπτά πριν Νέα βίντεο απόδρασης του κρατούμενου από τις φυλακές Κορυδαλλού
- 21 λεπτά πριν Πανελλήνιες 2026: Σε ποια μαθήματα εξετάζονται σήμερα (4/6) οι υποψήφιοι των ΕΠΑΛ















