Φενεός Κορινθίας: Δύο εργάτες στον εισαγγελέα για εμπρησμό από αμέλεια
Στον εισαγγελέα Κορίνθου οδηγήθηκαν την Τετάρτη δύο άνδρες που συνελήφθησαν για εμπρησμό από αμέλεια, σχετικά με τη μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε στον Φενεό την Τρίτη 22 Ιουλίου.
Πρόκειται για έναν Έλληνα και έναν Καζάκο εργάτη, οι οποίοι φέρονται να πραγματοποιούσαν θερμές εργασίες με τροχό και ηλεκτροσυγκόλληση στο σημείο όπου ξεκίνησε η φωτιά. Σύμφωνα με τις αρχές, οι δύο άνδρες κατασκεύαζαν μεταλλικές κατασκευές για πάρτι τύπου rave, που είχε προγραμματιστεί για το ίδιο βράδυ.
Καταλυτική υπήρξε η μαρτυρία αστυνομικού, ο οποίος φέρεται να τους είδε τη στιγμή των εργασιών, ενώ επιχείρησαν ανεπιτυχώς να κατασβήσουν τις πρώτες φλόγες με κουβάδες νερού.
Η έρευνα έγινε από τη Διεύθυνση Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (ΔΑΕΕ) σε συνεργασία με ανακριτικούς υπαλλήλους της Πυροσβεστικής Κορίνθου. Στους δύο κατηγορούμενους επιβλήθηκε πρόστιμο 11.812 ευρώ.
- 1 λεπτό πριν Εθνική Ασφαλιστική: Άμεσα μέτρα στήριξης για τους πυρόπληκτους ασφαλισμένους
- 24 λεπτά πριν Meteo.gr: Πάνω από 480.000 καμένα στρέμματα στη Δυτική Αττική σε εννέα χρόνια
- 46 λεπτά πριν Δυτική Αττική: Ήχησε ξανά το 112 για Λούμπα, Μορφέικα και Άνω Αλεποχώρι









