2Γ/2025: Αυξάνονται στις 145 οι μόνιμες θέσεις στο ΥΠΕΞ

Αύξηση κατά 45 με 50 θέσεις στην υπό έκδοση προκήρυξη, με αριθμό 2Γ/2025, για την πρόσληψη μονίμων υπαλλήλων, κλάδου Διοικητικού – Προξενικού, με γραπτό διαγωνισμό.
Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του workenter.gr, τα τελευταία 24ωρα ΑΣΕΠ και υπουργείο Εξωτερικών εξέτασαν και συμφώνησαν στην αύξηση των θέσεων που θα προκηρυχθούν.
Υπενθυμίζεται ότι με βάση τον αρχικό σχεδιασμό του ΑΣΕΠ, η προκήρυξη 2Γ/2025 περιελάμβανε 100 θέσεις. Τώρα αυτές αυξάνονται στις 145 (ή και λίγο παραπάνω), κατόπιν σχετικού αιτήματος του φορέα.
- Νεώτερα δεδομένα: “2Γ/2025: Βγαίνει η προκήρυξη, ξεκινούν οι αιτήσεις (145 μόνιμοι)“
Αυτός είναι και ο λόγος που το ΥΠΕΞ δεν έχει δώσει ακόμα το τελικό “ΟΚ” για την αποστολή της προκήρυξης στο Εθνικό Τυπογραφείο.
2Γ/2025: Όλα τα στάδια μέχρι τον διαγωνισμό
Τα στάδια έως τη διενέργεια του γραπτού διαγωνισμού είναι τα ακόλουθα:
- Δημοσίευση της προκήρυξης στο Εθνικό Τυπογραφείο. Η προκήρυξη θα αναφέρει αριθμό θέσεων, αποδεκτούς τίτλους σπουδών, πρόσθετα απαραίτητα προσόντα, προθεσμία για την υποβολή ηλεκτρονικών αιτήσεων στον κόμβο του ΑΣΕΠ (www.asep.gr).
- Κατά πολύ μεγάλο ποσοστό η προκήρυξη θα αναφέρει και το χρονικό διάστημα εντός του οποίου θα διενεργηθούν οι γραπτές (ηλεκτρονικές) εξετάσεις.
- Σε περίπτωση που η προκήρυξη δεν αναφέρει τις ημερομηνίες του διαγωνισμού αυτές θα γνωστοποιηθούν με νεώτερη ανακοίνωση του ΑΣΕΠ.
Συγκρατήστε τα εξής:
- Στον κόμβο του ΑΣΕΠ εκτός από την αίτηση θα πρέπει να υποβληθούν και τα δικαιολογητικά ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ (αίτηση και επίκληση μαζί).
- Θεωρείται περίπου βέβαιο ότι ο γραπτός διαγωνισμός 2Γ/2025 δεν θα διαξαχθεί νωρίτερα από τις 28 Ιουλίου 2025.
- Το πότε ακριβώς θα διεξαχθούν οι εξετάσεις δεν μπορεί τώρα να προσδιοριστεί. Όλες οι ημερομηνίες από το τέλος Ιουλίου και μετά είναι ανοιχτές, σε συνδυασμό πάντα με την ευχέρια του ΑΣΕΠ.
2Γ/2025: Η υπηρεσιακή απόφαση του γραπτού ΥΠΕΞ





Ξεκινήστε τώρα την προετοιμασία σας!
Κάντε προετοιμασία με το workenter.gr και το εκπαιδευτικό κέντρο «Επίγνωσις» για τον γραπτό διαγωνισμό ΑΣΕΠ – Υπουργείου Εξωτερικών.
Μόνιμοι υπάλληλοι του κλάδου Διοικητικού Προξενικού (ΦΕΚ 2103, τ. Β', 30/4/2025)
Οι θέσεις αφορούν πτυχιούχους Νομικών ή Πολιτικών ή Οικονομικών Επιστημών.
Οι υποψήφιοι οφείλουν να γνωρίζουν άριστα Αγγλικά ή Γαλλικά και να διαθέτουν πιστοποίηση γνώσης χειρισμού Η/Υ.
Εκπαίδευση από απόσταση με την καλύτερη πλατφόρμα e-learning.
Προτεινόμενο πακέτο προετοιμασίας:
ASEP – YPEX
€300
Περιλαμβάνει:
- Σημειώσεις καθηγητών όλων των ειδικοτήτων (αναλυτικές & συνοπτικές)
- Αποσπάσματα τρέχουσας πανεπιστημιακής βιβλιογραφίας
- Online tests για κάθε εξεταζόμενο μάθημα (συνολικά > 1.000 ερωτήσεις)
- Πρόγραμμα καταγραφής προόδου των υποψηφίων
- Προσθήκη Υλικού μέχρι τις εξετάσεις
Πώς θα αποκτήσετε το πακέτο:
- Στείλτε email στο [email protected], γράψτε στο θέμα «ASEP – YPEX» και στο κείμενο του μηνύματός σας το ονοματεπώνυμό σας και το τηλέφωνό σας.
Τηλέφωνο: 211 9555 025, 099, 050 (690 8532 556)
- 1 λεπτό πριν ΑΣΕΠ 1ΓΒ/2026: Σήμερα (4/6) η ηλεκτρονική κληρωτίδα – Έρχονται τα αποτελέσματα για 2.628 μόνιμες προσλήψεις
- 2 λεπτά πριν Έρχονται αναδρομικά έως 3.500 ευρώ για 100.000 συνταξιούχους- Ποιοι θα τα πάρουν
- 16 λεπτά πριν Συναγερμός στον Πειραιά: Όχημα έπεσε στη θάλασσα στο λιμάνι – Μεγάλη κινητοποίηση του Λιμενικού
















