2Γ/2025: Βγαίνει η προκήρυξη, ξεκινούν οι αιτήσεις (145 μόνιμοι)

Στον τελευταίο επίσημο τακτικό προγραμματισμό του ΑΣΕΠ περιλαμβάνεται η προκήρυξη 2Γ/2025 (γραπτός διαγωνισμός υπουργείου Εξωτερικών).
Σύμφωνα με το έγγραφο του ΑΣΕΠ, που φέρει ημερομηνία 30-6-2025, η προκήρυξη θα εκδοθεί άμεσα και αμέσως μετά θα ξεκινήσει η διαδικασία υποβολής αιτήσεων στον κόμβο του ΑΣΕΠ (www.asep.).


Σε πλήρη επιβεβαίωση πρόσφατων δημοσιευμάτων του workenter.gr, (δείτε ΕΔΩ), οι θέσεις που θα προκηρυχθούν θα είναι 145.
Όλοι οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να δώσουν σημασία σε μία διατύπωση την οποία σπάνια χρησιμοποιεί το ΑΣΕΠ. Το έγγραφο αναφέρει “αποστολή στο Εθνικό Τυπογραφείο και υποβολή ηλεκτρονικών αιτήσεων συμμετοχής“.
Και τα δύο αυτά μαζί σπάνια συνυπάρχουν – γεγονός που καταδεικνύει το (περίπου) “επείγον” του πράγματος. Συνήθως στον προγραμματισμό του ΑΣΕΠ αναφέρεται ή η “αποστολή στο Εθνικό Τυπογραφείο” ή η ένδειξη “υποβολή ηλεκτρονικών αιτήσεων”.
2Γ/2025: Ξεκινήστε τώρα προετοιμασία
Από τη στιγμή που η προκήρυξη του γραπτού διαγωνισμού του ΥΠ.ΕΞ. εντάχθηκε με τις προαναφερόμενες ενδείξεις στον προγραμματισμό του ΑΣΕΠ είναι θέμα ημερών (ίσως και ωρών) η δημοσίευση του διαγωνισμού.
Όπως αναφέρει το σχετικό ΦΕΚ που ορίζει τις λεπτομέρειες οι εξετάσεις θα γίνουν με το σύστημα ερωτήσεων πολλαπλών επιλογών (multiple choice).
Αυτό σημαίνει ότι οι υποψήφιοι θα κληθούν να δώσουν την απάντηση που θεωρούν σωστή σε ένα ένα σχήμα μιας ερώτησης και τεσσαρών πιθανών απαντήσεων.
Είναι σαφές, διότι αυτό δείχνει η εμπειρία, ότι όποιος υποψήφιος εκπαιδευτεί (και “τριφτεί”) στο multiple choice με κατάλληλα online τεστ πάνω στην ύλη του διαγωνισμού θα γράψει πολύ καλά.
Ξεκινήστε την προετοιμασία σας με τους καλύτερους.
Κάντε προετοιμασία με το workenter.gr και το εκπαιδευτικό κέντρο «Επίγνωσις» για τον γραπτό διαγωνισμό ΑΣΕΠ – Υπουργείου Εξωτερικών.
Μόνιμοι υπάλληλοι του κλάδου Διοικητικού Προξενικού (ΦΕΚ 2103, τ. Β', 30/4/2025)
Οι θέσεις αφορούν πτυχιούχους Νομικών ή Πολιτικών ή Οικονομικών Επιστημών.
Οι υποψήφιοι οφείλουν να γνωρίζουν άριστα Αγγλικά ή Γαλλικά και να διαθέτουν πιστοποίηση γνώσης χειρισμού Η/Υ.
Εκπαίδευση από απόσταση με την καλύτερη πλατφόρμα e-learning.
Προτεινόμενο πακέτο προετοιμασίας:
ASEP – YPEX
€300
Περιλαμβάνει:
- Σημειώσεις καθηγητών όλων των ειδικοτήτων (αναλυτικές & συνοπτικές)
- Αποσπάσματα τρέχουσας πανεπιστημιακής βιβλιογραφίας
- Online tests για κάθε εξεταζόμενο μάθημα (συνολικά > 1.000 ερωτήσεις)
- Πρόγραμμα καταγραφής προόδου των υποψηφίων
- Προσθήκη Υλικού μέχρι τις εξετάσεις
Πώς θα αποκτήσετε το πακέτο:
- Στείλτε email στο [email protected], γράψτε στο θέμα «ASEP – YPEX» και στο κείμενο του μηνύματός σας το ονοματεπώνυμό σας και το τηλέφωνό σας.
Τηλέφωνο: 211 9555 025, 099, 050 (690 8532 556)
- 2 λεπτά πριν Ζεφύρι: Σε κρίσιμη κατάσταση η 3χρονη που παρασύρθηκε από αυτοκίνητο
- 10 λεπτά πριν Ακαθάριστα οικόπεδα 2026: Λήγει στις 15 Ιουνίου η προθεσμία – Ποιοι κινδυνεύουν με πρόστιμα έως 2.000 ευρώ
- 13 λεπτά πριν Νέα Γραμμή 5 στο Μετρό της Αθήνας: Πότε ξεκινά και ποιες περιοχές θα εξυπηρετεί

















