Ισραήλ – Μπεν Γκβιρ: «Καμία βοήθεια στους εχθρούς – μόνο μια σφαίρα στο κεφάλι»

Κατά τη διάρκεια εκδήλωσης για την «Ημέρα της Ιερουσαλήμ» έξω από τη Μεγάλη Συναγωγή στην Ιερουσαλήμ, ο Ισραηλινός υπουργός Εθνικής Ασφάλειας Ιταμάρ Μπεν Γκβιρ προχώρησε σε δηλώσεις με έντονη ρητορική, εκφράζοντας την αντίθεσή του στην απόφαση της κυβέρνησης Νετανιάχου να επαναλάβει την παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας προς τη Λωρίδα της Γάζας.
«Είπα στον πρωθυπουργό: Αγαπητέ μου, δεν πρέπει να τους δώσουμε ανθρωπιστική βοήθεια, ούτε καύσιμα. Οι εχθροί μας αξίζουν μόνο μια σφαίρα στο κεφάλι», ανέφερε χαρακτηριστικά, όπως μεταδίδουν ισραηλινά μέσα ενημέρωσης.
Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, υποστηρικτές του του προσέφεραν σημαία με το λογότυπο του κόμματός του, Ότζμα Γιεχούντιτ, ενώ άλλοι του παρέδωσαν αυτοκόλλητα με συνθήματα όπως «Η Γάζα είναι δική μας για πάντα».
Στην ομιλία του, ο υπουργός έκανε επίσης αναφορά στους Ισραηλινούς στρατιώτες που έχουν σκοτωθεί σε επιχειρήσεις, χαρακτηρίζοντάς τους «ήρωες και μάρτυρες» και ευχόμενος «ο Θεός να εκδικηθεί για το αίμα τους». Πρόσθεσε ότι «η νίκη πρέπει να συνεχιστεί» και δήλωσε πως «θα μπούμε στη Γάζα και θα θριαμβεύσουμε».
Σύμφωνα με το Times of Israel, οι παρευρισκόμενοι υποδέχθηκαν τις δηλώσεις του με επευφημίες.
- 8 λεπτά πριν Ζαχαράκη: «Το καλοκαίρι διορίζουμε 5.500 εκπαιδευτικούς»
- 16 λεπτά πριν Μαζωνάκης: Νέο βίντεο μετά τον τραυματισμό του – Τι είπε για τη συναυλία στη Θεσσαλονίκη
- 17 λεπτά πριν Πανελλήνιες 2026: Δείτε τα θέματα που έπεσαν σήμερα (4/6) σε ΑΟΘ, Δίκτυα Υπολογιστών, Ανατομία και Βιολογική Γεωργία


















