Οργή για την υποβάθμιση των διαδηλώσεων στα Τέμπη από την ΕΡΤ

Οργή για την υποβάθμιση των διαδηλώσεων στα Τέμπη από την ΕΡΤ

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθέστε το workenter.gr στις προτιμώμενες πηγές σας στην Gooogle

Οι εκπρόσωποι των εργαζομένων της ΕΡΤ, Γιάννης Δάρρας και Μανώλης Παπανικήτας, εξέδωσαν ανακοίνωση με τίτλο “Όταν ‘σώθηκε’ το οξυγόνο της δημοσιογραφίας στην ΕΡΤ“, στην οποία εκφράζουν την έντονη δυσαρέσκειά τους για την κάλυψη των διαδηλώσεων σχετικά με το δυστύχημα στα Τέμπη.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, η ΕΡΤ υποβάθμισε σημαντικά τις μαζικές διαδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν σε όλη τη χώρα και στο εξωτερικό. Ειδικότερα, αναφέρεται ότι στο μεσημεριανό δελτίο ειδήσεων, η είδηση παρουσιάστηκε 37 λεπτά μετά την έναρξή του, χωρίς εικόνες από το Σύνταγμα, ενώ στα επόμενα δελτία η είδηση μεταδόθηκε διεκπεραιωτικά.

Οι εργαζόμενοι διαχωρίζουν τη θέση τους από αυτές τις πρακτικές και ζητούν η ΕΡΤ να λειτουργεί ανεξάρτητα, χωρίς κυβερνητικές παρεμβάσεις.

Αθήνα
Σύνταγμα

H ανακοίνωση αναφέρει:

“Οι μεγαλειώδεις διαδηλώσεις για το έγκλημα στα Τέμπη σε ολόκληρη τη χώρα και στο εξωτερικό υποβαθμίστηκαν με ακραίο τρόπο από την ΕΡΤ.

Στο δελτίο ειδήσεων στις 12 το μεσημέρι, την ώρα δηλαδή που βρισκόταν σε πλήρη εξέλιξη η μαζικότερη διαδήλωση των πολλών τελευταίων χρόνων στο κέντρο της Αθήνας, η είδηση παρουσιάστηκε 37 ολόκληρα λεπτά μετά την έναρξη του δελτίου, συνοπτικά και χωρίς ούτε μια εικόνα από το Σύνταγμα.

Στα επόμενα δελτία ειδήσεων της ημέρας και ενώ πολλές χιλιάδες πολίτες στο κέντρο της Αθήνας, σε γειτονιές της πόλης, σε όλη την Ελλάδα αλλά και στο εξωτερικό απαίτησαν δικαίωση για τα 57 θύματα των Τεμπών με μαζικό παρόν στις ειρηνικές διαδηλώσεις, η ιεραρχία του τομέα ενημέρωσης της ΕΡΤ «έπνιξε» τη φωνή τους μεταφέροντας διεκπεραιωτικά την είδηση που δεν μπορούσε πλέον να αγνοηθεί.

Το έγκλημα κατά της δημοσιογραφίας όμως ήταν προμελετημένο. Ο σχεδιασμός για την κάλυψη μιας τέτοιας συγκέντρωσης από ένα κανάλι που υποτίθεται ότι παρέχει συνεχή ενημέρωση, περιελάμβανε μόλις ένα τηλεοπτικό συνεργείο και έναν ρεπόρτερ. Οι εργαζόμενοι στην ΕΡΤ, δημοσιογράφοι, τεχνικοί, διοικητικό και καλλιτεχνικό προσωπικό, διαχωρίζουμε τη θέση μας από αυτές τις ντροπιαστικές για τον δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό φορέα τακτικές και απαιτούμε η ΕΡΤ να επιτελεί χωρίς εξαρτήσεις και κυβερνητικές παρωπίδες την αποστολή της για ενημέρωση.

Η υποχρέωση για πλουραλιστική και ανεξάρτητη ενημέρωση δεν επιτελείται ούτε με ένα κατ’ όνομα ενημερωτικό κανάλι το οποίο ανακυκλώνει τις ίδιες ειδήσεις, ούτε με κλειστά «ακριβά» συμβόλαια σε παρουσιαστές. Χρειάζεται οξυγόνο για να αναπνεύσει”.

Σύνταγμα

Η απάντηση της διοίκησης της ΕΡΤ

Η ΕΡΤ από την πλευρά της απάντησε ως εξής:

Η ΕΡΤ επιτελεί το θεσμικό της ρόλο με την απαιτούμενη προσήλωση στους κανόνες της δεοντολογίας, και καλύπτει όλα τα γεγονότα με πλήρη εγκυρότητα και αξιοπιστία. Ο κανόνας αυτός τηρήθηκε απόλυτα από το ειδησεογραφικό τμήμα της δημόσιας τηλεόρασης και ραδιοφωνίας και ως προς την κάλυψη και μετάδοση των συγκεντρώσεων για το δυστύχημα των Τεμπών, στην Αθήνα και σε άλλες πόλεις της χώρας.

Τη θεσμικότητα και υπευθυνότητα με την οποία η EΡΤ υπηρετεί την ενημέρωση του ελληνικού λαού, γνωρίζουν άριστα και οι δύο εκπρόσωποι των εργαζομένων στο Δ.Σ. Παρ΄ όλα αυτά προχώρησαν σε μια απαράδεκτη διαστρέβλωση της πραγματικότητας με την πρωτοφανή ανακοίνωσή τους την οποία εξέδωσαν αν και όφειλαν να γνωρίζουν ότι η δημόσια αποστολή της ΕΡΤ δεν προσφέρεται για φθηνή προπαγάνδα που διαστρέφει την πραγματικότητα και προσβάλλει τους συναδέλφους τους οι οποίοι, όπως πάντα, επιτέλεσαν το καθήκον τους με επαγγελματισμό, επιμέλεια και πληρότητα.

Η ΕΡΤ θα συνεχίσει να υπηρετεί τη δημόσια αποστολή της με προσήλωση στις αρχές της δημοσιογραφικής δεοντολογίας και με σεβασμό απέναντι στους φορολογούμενους πολίτες που την εμπιστεύονται, χωρίς να επηρεάζεται από τη ρητορική οποιωνδήποτε συμφερόντων αποβλέπουν να πλήξουν τη δημόσια ραδιοτηλεόραση”.

Τελευταία Νέα
Ακολουθήστε το workenter.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για εργασία, προσλήψεις, ΑΣΕΠ, προκηρύξεις και επιδόματα
Background decoration Background decoration
Διορισμός Τώρα!
01

Κάνεις εγγραφή στην πλατφόρμα

Κάνεις εγγραφή στην πλατφόρμα (μηνιαία ή ετήσια) για να μαθαίνεις όλες τις θέσεις ανάλογα με τα προσόντα σου.

02

Μάθε πρώτος τις προκηρύξεις

Μάθε πρώτος ποιες προκηρύξεις θα εκδώσουν ΑΣΕΠ και φορείς. Έλα ένα βήμα πιο κοντά στον διορισμό.

03

Επιλέγεις τη θέση που σε ενδιαφέρει

Αξιοποιείς πλήρως τη μοριοδότηση ΑΣΕΠ με προκηρύξεις που ταιριάζουν στην ειδικότητα και την περιοχή σου.

04

Κάνεις την αίτηση σωστά και έγκυρα

Μεγιστοποιείς το χρόνο δημιουργίας σωστής αίτησης για προκηρύξεις μονίμων «Κ» και ορισμένου χρόνου (ΣΟΧ).

Αγγελίες

Τεχνικοί – Τεχνίτες - Εργάτες

Αποθηκάριοι – Αττική (Μαρκόπουλο )

Η Αθηναϊκή Στρωματοποιία ΑΕΒΕ αναζητά έμπειρο Εργάτη Αποθήκης για να ενταχθεί στην δυναμική τους ομάδα στις εγκαταστάσεις στο Μαρκόπουλο Αττικής.

Μαρκόπουλο Λήξη: 28-06-2026
Οικιακές Εργασίες – Καθαριότητα

Προσωπικό Καθαριότητας – Αττική (Χαϊδάρι)

Η Εταιρεία καθαρισμού Alpha Clean Services με έδρα το Χαϊδάρι αναζητά έμπειρη καθαρίστρια για στελέχωση συνεργείου καθαρισμού πολυκατοικιών.

Χαϊδάρι Λήξη: 26-06-2026
Υγεία – Ομορφιά

Φαρμακοποιοί – Αττική (Κηφισιά)

Τα Φαρμακεία Παντελής Μαλιωτάκης - Pamepharmacy στα βόρεια προάστια της Αττικής αναζητούν συνεργάτες με επαγγελματισμό, ομαδικό πνεύμα και θετική διάθεση για την θέση του Φαρμακοποιού.

Κηφισιά Λήξη: 26-06-2026
Τεχνικοί – Τεχνίτες - Εργάτες

Αποθηκάριοι – Αττική (Αθήνα)

Η εταιρεία Βενέτης Α.Β.Ε.Ε.Τ., κορυφαία αλυσίδα στον κλάδο της αρτοποιίας, της ζαχαροπλαστικής, των έτοιμων γευμάτων και του καφέ αναζητά Αποθηκάριο – Πικαδόρο (Picker) Μαναβικής με έδρα τις κεντρικές εγκαταστάσεις της στη Λυκόβρυση.

Αθήνα Λήξη: 26-06-2026
Εστίαση – Εξυπηρέτηση

Ζαχαροπλάστες – Αττική (Αθήνα)

Το βραβευμένο με Michelin Plate εστιατόριο «VEZENÉ» επιθυμεί να εντάξει στην ομάδα του Pastry Chef.

Αθήνα Λήξη: 25-06-2026
Οδηγοί – Μηχανοτεχνίτες

Οδηγοί – Αττική (Αθήνα)

Η Εταιρεία ανακύκλωσης ΤΕΧΑΝ Α.Β.Ε.Ε., επιθυμεί να στελεχώσει την ομάδα της στο έργο της μεταφοράς και αναζητά υποψήφιους Οδηγούς με δίπλωμα Ε΄ κατηγορίας.

Αθήνα Λήξη: 25-06-2026
Οδηγοί – Μηχανοτεχνίτες

Οδηγοί – Αττική (Πειραιάς)

Η εταιρεία Kordoni.gr με έδρα τον Πειραιά, με πολυετή δραστηριότητα στην εισαγωγή και διανομή ναυτιλιακών προϊόντων αναζητά οδηγό για διανομές εντός Αττικής.

Πειραιάς Λήξη: 16-06-2026
Πωλητές

Πωλητές – Κεντρική Μακεδονία (Θεσσαλονίκη)

Η εταιρία Συμβούλων Upgrade για λογαριασμό πελάτη της, που δραστηριοποιείται στον χώρο της επαγγελματικής αισθητικής και της διανομής premium beauty brands, αναζητά Πωλήτρια.

Θεσσαλονίκη Λήξη: 12-06-2026

Ενημερώσου Πρώτος

ΜΗΤ: 210521

Αποστολή δελτίων τύπου: [email protected]

Designed by Sinc.

Developed by Whiskey

© Copyright 2026 workenter.gr