Αμαλιάδα: Την «έκαψε» την Ειρήνη η μάνα του Παναγιωτάκη
Τι κατέθεσε στο Ανθρωποκτονιών
Εννέα ολόκληρες ώρες κράτησε η κατάθεση της μητέρας του μικρού Παναγιωτάκη στο τμήμα Ανθρωποκτονιών, που έχει αναλάβει να ερευνήσει τις συνθήκες θανάτου του, τον περασμένο Αύγουστο στην Αμαλιάδα.
Σύμφωνα με το Newsit η γυναίκα, που πήγε αυτοβούλως για να καταθέσει όσα γνωρίζει, περιέγραψε με λεπτομέρειες όλα όσα συνέβησαν το μοιραίο απόγευμα στο σπίτι της, όταν η Ειρήνη Μουρτζούκου της φώναξε ότι το παιδί δεν ήταν καλά.
Φέρεται επίσης να μην άφησε αιχμές σε βάρος της 24χρονης, επαναλαμβάνοντας πως αναμένει τα αποτελέσματα των εξετάσεων και των ερευνών για να μάθει επιτέλους την αλήθεια για την αιτία θανάτου του παιδιού της.
Το μόνο που μπορώ να σας πω είναι πως μιλήσαμε για όλη τη ζωή της Πόπης, τι έχει περάσει στη ζωή της μέχρι την ημέρα που πέθανε ο μικρός Παναγιώτης. Μάλλον μέχρι και σήμερα. Εκεί που οφείλαμε να πούμε την αλήθεια, είπαμε την αλήθεια. Θα αποδοθεί σύντομα δικαιοσύνη», είπε στους δημοσιογράφους ο δικηγόρος της, Αναστάσιος Ντούκας.
Σύμφωνα με πληροφορίες τις επόμενες μέρες αναμένεται να καταθέσει η μητέρα της Ειρήνης, η οποία την έχει κατηγορήσει ανοιχτά για τους θανάτους των πέντε βρεφών, ανάμεσά τους και της αδελφής της πριν από δέκα χρόνια.
Αμαλιάδα: Μπλεγμένη με απάτες η Ειρήνη
Την ίδια ώρα, στο φως της δημοσιότητας έρχονται και άλλες πληροφορίες σχετικά με την εμπλοκή της Ειρήνης σε κύκλωμα απατεώνων που εξαπατούσε κυρίως ηλικιωμένους ανθρώπους.
Όπως δημοσιεύει το Star, το κύκλωμα αυτό υπέκλεπτε τραπεζικά δεδομένα και μετέφερε χρήματα μέσω «μουλαριών». Ο ρόλος της Ειρήνης ήταν να εκχωρεί τραπεζικούς λογαριασμούς στο όνομά της, με σκοπό το ξέπλυμα μαύρου χρήματος. Η 24χρονη φέρεται να είχε παραχωρήσει πρόσβαση στους λογαριασμούς της για τις συναλλαγές του κυκλώματος. Στη δικογραφία που έχει σχηματιστεί περιλαμβάνονται και άλλα πρόσωπα από τα Δωδεκάνησα, που φέρονται να συμμετείχαν με παρόμοιο τρόπο.
Αμαλιάδα: Πώς λειτουργούσε το κύκλωμα
Η εγκληματική οργάνωση εξαρθρώθηκε από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος. Αριθμούσε συνολικά 155 μέλη, λειτουργούσε από τα μέσα του 2022, με τα κέρδη της ξεπερνούν τα 6 εκατομμύρια ευρώ. Μέχρι στιγμής -δημοσιεύει το Star- έχουν ταυτοποιηθεί 24 άτομα, ενώ η έρευνα αποκάλυψε τουλάχιστον 670 περιπτώσεις απάτης σε όλη την Ελλάδα. Το δίκτυο συντονιζόταν από έναν βασικό πυρήνα 25 ατόμων, ενώ υποστηριζόταν από περισσότερα από 130 περιφερειακά μέλη, που συμμετείχαν είτε μόνιμα είτε περιστασιακά.
Σημαντικό ρόλο στη δράση της οργάνωσης έπαιξαν περισσότεροι από 1.200 δικαιούχοι τραπεζικών λογαριασμών, οι οποίοι παραχωρούσαν πρόσβαση στα μέλη της εγκληματικής ομάδας με αντάλλαγμα χρηματική αμοιβή. Αυτοί οι «δικαιούχοι», γνωστοί ως «money mules», διευκόλυναν τη μεταφορά και εκταμίευση των χρημάτων από τους λογαριασμούς των θυμάτων.