“Συναγερμός” ενόψει καύσωνα: Θερμοκρασίες έως και 44 βαθμούς προβλέπουν οι ειδικοί

“Συναγερμός” ενόψει καύσωνα: Θερμοκρασίες έως και 44 βαθμούς προβλέπουν οι ειδικοί

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθέστε το workenter.gr στις προτιμώμενες πηγές σας στην Gooogle

Τον «κώδωνα» του κινδύνου, ενόψει του καύσωνα που θα χτυπήσει την επόμενη εβδομάδα, έκρουσε ο μετεωρολόγος Γιάννης Καλλιάνος με ανάρτησή του, κάνοντας λόγο και για  θερμοκρασίες που θα φτάσουν τους 44 βαθμούς Κελσίου.

«Προετοιμαστείτε σιγά σιγά, διότι από την ερχόμενη Τρίτη 11 Ιουνίου και στη συνέχεια θα μας απασχολήσει ένας ισχυρός καύσωνας προερχόμενος από την Αλγερία, την Τυνησία και τη Λιβύη. Ο καύσωνας αυτός φαίνεται ότι θα αρχίσει να κορυφώνεται από την Τετάρτη 12 Ιουνίου και στη συνέχεια», αναφέρει.

ΔΕΙΤΕ ΣΧΕΤΙΚΑ: “ΕΕΣ: Οδηγίες προστασίας από τον επερχόμενο καύσωνα

Υπογραμμίζει δε πως «η διάρκειά του είναι ακόμα άγνωστη, μιας και τα μοντέλα δεν έχουν ακόμη “ευθυγραμμιστεί” σε ένα κοινό σενάριο ως προς αυτήν».

Συνεχίζοντας, επικαλούμενος τα μέχρι τώρα προγνωστικά δεδομένα, αναφέρει: «Κατά τη διάρκεια αυτού του καύσωνα αναμένονται θερμοκρασίες που θα ξεπεράσουν τους 41-42°C και θα φτάσουν και τους 43-44°C στα ευπαθή στη ζέστη πεδινά τμήματα».

«Για το αν ο υδράργυρος δεν φτάσει τους 44°C ή αν ξεπεράσει ακόμη και τους 44°C, είναι κάτι για το οποίο κανείς δεν μπορεί να μιλήσει με ασφάλεια αυτή την ώρα. Την Κυριακή νομίζω θα έχει ξεκαθαρίσει πλήρως το προγνωστικό τοπίο».

Κλείνοντας καλεί τους πολίτες που ανήκουν σε ευπαθείς ομάδες, να προετοιμαστούν λαμβάνοντας τα κατάλληλα μέτρα, όπως και οι γονείς για τα μικρά παιδιά τους. «Ασφαλώς να προσέξουμε και τα ζωάκια μας και ειδικά τα αδέσποτα», τονίζει.

ΔΕΙΤΕ ΣΧΕΤΙΚΑ: “Καιρός: Θα βράσουμε! Στους 43oC θα φτάσει η θερμοκρασία στην Αττική!

«Όλοι οι κρατικοί φορείς να είναι έτοιμοι. Οι Δήμαρχοι να αρχίσουν να προετοιμάζονται για να υπάρχουν κλιματιζόμενες αίθουσες για όλους και γενικώς να είμαστε πανέτοιμοι. Σαφώς και έχει ξαναέρθει τέτοιος καύσωνας στη χώρα μας, όμως αυτό δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να είμαστε προσεκτικοί και πανέτοιμοι για να τον αντιμετωπίσουμε», αναφέρει και καταλήγει:

«Ας είμαστε εμείς έτοιμοι για κάτι ισχυρό και ας έρθει και πιο εξασθενημένος. Μακάρι να έρθει πιο εξασθενημένος. Θα ακολουθήσουν περισσότερες λεπτομέρειες τις επόμενες ημέρες».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Background decoration Background decoration
Διορισμός Τώρα!
01

Κάνεις εγγραφή στην πλατφόρμα

Κάνεις εγγραφή στην πλατφόρμα (μηνιαία ή ετήσια) για να μαθαίνεις όλες τις θέσεις ανάλογα με τα προσόντα σου.

02

Μάθε πρώτος τις προκηρύξεις

Μάθε πρώτος ποιες προκηρύξεις θα εκδώσουν ΑΣΕΠ και φορείς. Έλα ένα βήμα πιο κοντά στον διορισμό.

03

Επιλέγεις τη θέση που σε ενδιαφέρει

Αξιοποιείς πλήρως τη μοριοδότηση ΑΣΕΠ με προκηρύξεις που ταιριάζουν στην ειδικότητα και την περιοχή σου.

04

Κάνεις την αίτηση σωστά και έγκυρα

Μεγιστοποιείς το χρόνο δημιουργίας σωστής αίτησης για προκηρύξεις μονίμων «Κ» και ορισμένου χρόνου (ΣΟΧ).

Αγγελίες

Τεχνικοί – Τεχνίτες - Εργάτες

Αποθηκάριοι – Αττική (Μαρκόπουλο )

Η Αθηναϊκή Στρωματοποιία ΑΕΒΕ αναζητά έμπειρο Εργάτη Αποθήκης για να ενταχθεί στην δυναμική τους ομάδα στις εγκαταστάσεις στο Μαρκόπουλο Αττικής.

Μαρκόπουλο Λήξη: 28-06-2026
Οικιακές Εργασίες – Καθαριότητα

Προσωπικό Καθαριότητας – Αττική (Χαϊδάρι)

Η Εταιρεία καθαρισμού Alpha Clean Services με έδρα το Χαϊδάρι αναζητά έμπειρη καθαρίστρια για στελέχωση συνεργείου καθαρισμού πολυκατοικιών.

Χαϊδάρι Λήξη: 26-06-2026
Υγεία – Ομορφιά

Φαρμακοποιοί – Αττική (Κηφισιά)

Τα Φαρμακεία Παντελής Μαλιωτάκης - Pamepharmacy στα βόρεια προάστια της Αττικής αναζητούν συνεργάτες με επαγγελματισμό, ομαδικό πνεύμα και θετική διάθεση για την θέση του Φαρμακοποιού.

Κηφισιά Λήξη: 26-06-2026
Τεχνικοί – Τεχνίτες - Εργάτες

Αποθηκάριοι – Αττική (Αθήνα)

Η εταιρεία Βενέτης Α.Β.Ε.Ε.Τ., κορυφαία αλυσίδα στον κλάδο της αρτοποιίας, της ζαχαροπλαστικής, των έτοιμων γευμάτων και του καφέ αναζητά Αποθηκάριο – Πικαδόρο (Picker) Μαναβικής με έδρα τις κεντρικές εγκαταστάσεις της στη Λυκόβρυση.

Αθήνα Λήξη: 26-06-2026
Εστίαση – Εξυπηρέτηση

Ζαχαροπλάστες – Αττική (Αθήνα)

Το βραβευμένο με Michelin Plate εστιατόριο «VEZENÉ» επιθυμεί να εντάξει στην ομάδα του Pastry Chef.

Αθήνα Λήξη: 25-06-2026
Οδηγοί – Μηχανοτεχνίτες

Οδηγοί – Αττική (Αθήνα)

Η Εταιρεία ανακύκλωσης ΤΕΧΑΝ Α.Β.Ε.Ε., επιθυμεί να στελεχώσει την ομάδα της στο έργο της μεταφοράς και αναζητά υποψήφιους Οδηγούς με δίπλωμα Ε΄ κατηγορίας.

Αθήνα Λήξη: 25-06-2026
Οδηγοί – Μηχανοτεχνίτες

Οδηγοί – Αττική (Πειραιάς)

Η εταιρεία Kordoni.gr με έδρα τον Πειραιά, με πολυετή δραστηριότητα στην εισαγωγή και διανομή ναυτιλιακών προϊόντων αναζητά οδηγό για διανομές εντός Αττικής.

Πειραιάς Λήξη: 16-06-2026
Πωλητές

Πωλητές – Κεντρική Μακεδονία (Θεσσαλονίκη)

Η εταιρία Συμβούλων Upgrade για λογαριασμό πελάτη της, που δραστηριοποιείται στον χώρο της επαγγελματικής αισθητικής και της διανομής premium beauty brands, αναζητά Πωλήτρια.

Θεσσαλονίκη Λήξη: 12-06-2026

Ενημερώσου Πρώτος

ΜΗΤ: 210521

Αποστολή δελτίων τύπου: [email protected]

Designed by Sinc.

Developed by Whiskey

© Copyright 2026 workenter.gr