Για 12η μέρα στις φλόγες ο Έβρος: Επαγγέλματα απειλούνται με εξαφάνιση-Τεράστια οικολογική καταστροφή
Εφιάλτης χωρίς τέλος μοιάζει η φωτιά στον Έβρο που συνεχίζει να καίει για 12η μέρα. Το μέτωπο είναι στη Δαδιά και η προσπάθεια είναι οι φλόγες να μην φτάσουν τον μικρό πυρήνα του δάσους, κάτι που εξαρτάται και από τη φορά και ένταση των ανέμων.
Χθες Τρίτη εστάλη εκ νέου μήνυμα μέσω του 112 αυτή τη φορά για να εκκενωθεί η περιοχή Κοτρωνιά με τους κατοίκους να απομακρύνονται προς Γιαννούλη. Ο κίνδυνος πυρκαγιάς παραμένει υψηλός και σήμερα.
Στην κατάσβεση της πυρκαγιάς συμμετέχουν πυροσβεστικές δυνάμεις από πολλές ευρωπαϊκές χώρες, στην μεγαλύτερη δασική φωτιά που έχει καταγραφεί ποτέ στην ΕΕ με την Κομισιόν να ανακοινώνει ότι έχει κινητοποιήσει τη μισή αεροπορική πυροσβεστική δύναμη που διαθέτει για να βοηθήσει στις μάχες με τις φλόγες.
Συγκεκριμένα, σε ανακοίνωσή της η Επιτροπή αναφέρει: «Το Κέντρο Συντονισμού Αντιμετώπισης Έκτακτης Ανάγκης της Επιτροπής έχει κινητοποιήσει 11 πυροσβεστικά αεροπλάνα και 1 ελικόπτερο από το αποθεματικό rescEU».
Υπενθυμίζεται πως η φωτιά έκαψε μέχρι στιγμής πάνω από 800.000 στρέμματα, και η καμένη έκταση εκτιμάται ότι ισούται με αυτή της Νέας Υόρκης.

Διαβάστε επίσης:
- 3 ώρες πριν ΑΣΕΠ 8Κ/2026: Έρχεται προκήρυξη για 1.138 μόνιμες θέσεις ΑμεΑ σε όλη τη χώρα
- 17/10/2026 19:18 Εμπρησμός στου Ζωγράφου: Συνελήφθη 34χρονος ως φερόμενος ηθικός αυτουργός
- 17/10/2026 19:02 Βαρέα και ανθυγιεινά: Ποιοι «κλειδώνουν» πλήρη σύνταξη στα 62




