Συνεχίζεται η μάχη με τις φλόγες: Εκκενώσεις οικισμών στη Ρόδο
Ύφεση στα μέτωπα Λακωνίας και Δυτικής Αττικής - "Συναγερμός" για επτά περιφέρειες
Συνεχίστηκε για ακόμα ένα βράδυ η μάχη των πυροσβεστικών δυνάμεων στο πύρινο μέτωπο της Ρόδου. Νέες εκκενώσεις οικισμών στο Νησί.
Με νέο μήνυμά της η Πολιτική Προστασία, διέταξε την εκκένωση των οικισμών Λάρδου και Πυλώνα.
Στην περιοχή αυτή την ώρα επιχειρούν 173 πυροσβέστες με 10 ομάδες πεζοπόρο και 35 οχήματα. Από αέρος συνδράμουν με το πρώτο φως της ημέρας δύο ελικόπτερα και τρία αεροσκάφη. Οι επίγειες πυροσβεστικές δυνάμεις αναμένεται να ενισχυθούν ακόμη περισσότερο σήμερα. Πιο συγκεκριμένα στο νησί των Δωδεκανήσων αναμένεται να φθάσουν 25 πυροσβέστες αεροπορικώς από την Θεσσαλονίκη, καθώς και βοήθεια από Ρουμανία και Σλοβακία.
Συνεχίζεται η μάχη με τις φλόγες: Σε ύφεση τα μέτωπα σε Λακωνία και Δυτική Αττική
Σε ύφεση είναι τα μέτωπα σε Λακωνία και Δυτική Αττική, ωστόσο, όπως τόνισε ο κ. Αρτοποιός οι δυνάμεις πυρόσβεσης παραμένουν στο σημείο αδιάλειπτα για να αποτρέψουν τυχόν αναζωπυρώσεις.
Συνεχίζεται η μάχη με τις φλόγες: “Κόκκινος συναγερμός” σε επτά περιφέρειες
Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) προβλέπεται σήμερα, για επτά περιφέρειες της χώρας, σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς που εκδίδει η γενική γραμματεία Πολιτικής Προστασίας του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας (civilprotection.gov.gr).
“Κόκκινος συναγερμός” σήμανε για τις εξής περιφέρειες:
– Περιφέρεια Αττικής
– Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας (ΠΕ Βοιωτίας, ΠΕ Εύβοιας, ΠΕ Φθιώτιδας, ΠΕ Φωκίδας)
– Περιφέρεια Πελοποννήσου
– Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος
– Περιφέρεια Θεσσαλίας (ΠΕ Λάρισας, ΠΕ Μαγνησίας)
– Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου (ΠΕ Ρόδου)
– Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου (ΠΕ Σάμου, ΠΕ Ικαρίας)
Η γενική γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (civilprotection.gov.gr) του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας έχει ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις Περιφέρειες και τους Δήμους των ανωτέρω περιοχών, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν επεισόδια πυρκαγιών.
Παράλληλα, η ΓΓΠΠ συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν ενέργειες στην ύπαιθρο που μπορούν να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως το κάψιμο ξερών χόρτων και κλαδιών ή υπολειμμάτων καθαρισμού, η χρήση μηχανημάτων που προκαλούν σπινθήρες όπως δισκοπρίονα, συσκευές συγκόλλησης, η χρήση υπαίθριων ψησταριών, το κάπνισμα μελισσών, η ρίψη αναμμένων τσιγάρων, κ.α. Επίσης, υπενθυμίζεται ότι κατά τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου απαγορεύεται η καύση των αγρών.