Φωτιά στο Λουτράκι: Στάχτη πάνω από 40 σπίτια και 15.000 στρέμματα

«Οριοθετημένη και ελεγχόμενη είναι, σύμφωνα με την ενημέρωση που έχω, η φωτιά που εκδηλώθηκε αρχικά την περασμένη Δευτέρα στην Καλλιθέα Λουτρακίου και στη συνέχεια επεκτάθηκε και σε άλλες περιοχές» δήλωσε στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας, Χάρης Βυτινιώτης, που μετέφερε τις πρώτες εκτιμήσεις για 15.000 καμένα στρέμματα, εκ των οποίων τα μισά είναι καλλιεργήσιμες εκτάσεις και τα άλλα μισά δασικές εκτάσεις.
«Οι καμένες οικίες φαίνεται να ξεπερνούν τις 40, ενώ υπάρχουν και αρκετά άλλα σπίτια, τα οποία έχουν υποστεί μικρότερες ζημιές». «Η φωτιά έχει προκαλέσει ζημιές και στα δίκτυα υποδομών, δηλαδή στην ηλεκτροδότηση και την ύδρευση», πρόσθεσε σημειώνοντας πως υπάρχουν προβλήματα και στο οδικό δίκτυο, επειδή οι αυξημένες θερμοκρασίες έχουν προκαλέσει ζημιές στην άσφαλτο.
Κλιμάκια της Διεύθυνσης Αποκατάστασης Επιπτώσεων Φυσικών Καταστροφών Δυτικής Ελλάδος θα επισκεφθούν σήμερα τις πληγείσες περιοχές για τη διενέργεια αυτοψιών και για την εκτίμηση των ζημιών στα πληγέντα κτήρια.
Πηγή: ΕΡΤ, ΑΠΕ-ΜΠΕ
Διαβάστε επίσης:
- 11 λεπτά πριν Κινητοποίηση φοιτητικών συλλόγων στη Βουλή για το άρθρο 16 – Αντιδράσεις στην αναθεώρηση
- 17 λεπτά πριν Ένοπλες Δυνάμεις: Παρουσιάστηκαν στο ΚΕΥΠ Λαμίας οι πρώτες 72 γυναίκες εθελόντριες
- 37 λεπτά πριν Νέος Κώδικας Χωροταξίας και Πολεοδομίας: Τι είναι ο νέος Κώδικας που ψηφίστηκε στη Βουλή















