Βγήκε η ΠΝΠ για τα μεικτά πληρώματα του ΕΚΑΒ
Δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου (ΠΝΠ) που προβλέπει την αξιοποίηση των μέσων της Πυροσβεστικής και των Ενόπλων Δυνάμεων στον τομέα των διακομιδών του ΕΚΑΒ.
Σημειώνεται πως στην παράγραφο 3 του άρθρου που εξειδικεύει το περιεχόμενο της ΠΝΠ σημειώνεται πως «οι αποδοχές του αποσπασμένου προσωπικού συνεχίζουν να καταβάλλονται από την υπηρεσία προέλευσης» ενώ στην παράγραφο 5 διευκρινίζεται:
«Το Υπουργείο Υγείας, μέσω του Ε.Κ.Α.Β. και των οικείων Υγειονομικών Περιφερειών, καθώς και οι οικείοι Ο.Τ.Α. μεριμνούν για την εξασφάλιση καταλύματος για το διατιθέμενο ή αποσπώμενο προσωπικό και βαρύνονται, αντιστοίχως, με κάθε σχετική δαπάνη. Η σχετική δαπάνη δύναται να υπερβαίνει τα ανώτατα όρια που τίθενται από τις κείμενες διατάξεις και έως εκατόν πενήντα (150) ευρώ ανά διανυκτέρευση με απόδοση λογαριασμού».
Ακολουθεί το σχετικό ΦΕΚ:
- 1 λεπτό πριν Μητσοτάκης για τράπεζες: Θα παρέμβουμε αν συνεχιστούν οι καταχρηστικές συμπεριφορές
- 11 λεπτά πριν Ανήλικοι και social media: Στην τελική ευθεία το νέο πλαίσιο – Ο ρόλος του Kids Wallet
- 22 λεπτά πριν ΑΣΕΠ 5Κ/2026: Στείλτε δικαιολογητικά έως 17 Σεπτεμβρίου – 1.129 υποψήφιοι πρέπει να κινηθούν άμεσα







