Γεωργούλης: Ποιοι ήξεραν για τις καταγγελίες εναντίον του
Οι νέες αποκαλύψεις και η πολιτική κόντρα
Μπορεί το θέμα της καταγγελίας για παρενόχληση να ήρθε χθες στην επικαιρότητα μετά την αναφορά της προέδρου του Ευρωκοινοβουλίου, Ρομπέρτα Μετσόλα και ο ΣΥΡΙΖΑ να αναφέρει ότι μόλις χθες ενημερώθηκε, ωστόσο όπως προκύπτει από τον ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Στέλιο Κούλογλου, η υπόθεση ήταν από την πρώτη στιγμή γνωστή στις Βρυξέλλες και στην ευρωομάδα του ΣΥΡΙΖΑ και μάλιστα ο ηθοποιός είχε κληθεί σε εξηγήσεις από τον επικεφαλής της ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Παπαδημούλη.
Υπήρχαν φήμες και για το λόγο αυτό ο κ. Γεωργούλης κλήθηκε αρμοδίως για να απαντήσει αν υπήρχε κάτι και το αρνήθηκε κατηγορηματικά, λέγοντας ότι δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας», είπε ο Στέλιος Κούλογλου μιλώντας σήμερα το πρωί στον ANT1. Στη συνέχεια, ο ευρωβουλευτής διευκρίνισε πως ο Αλέξης Γεωργούλης είχε κληθεί από τον επικεφαλής της ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, τον Δημήτρη Παπαδημούλη, όταν υπήρξαν αυτές οι φήμες, και τις είχε είχε διαψεύσει.
Από την πλευρά του ο Δημήτρης Παπαδημούλης, όταν είδε το θέμα το φως της δημοσιότητας χθες έγραψε στο Twitter: «Ο @syriza_gr και η Ευρωομάδα μας αντέδρασαν ακαριαία, μόλις μάθαμε την καταγγελία κατά του ΕΒ Γεωργούλη. Η υπόθεση θα κριθεί από τις Βελγικές αρχές με τις νόμιμες διαδικασίες. Απαράδεκτη η δημοσιοποίηση των στοιχείων της καταγγέλλουσας. Μηδενική ανοχή στην σεξουαλική παρενόχληση!».
Στο μεταξύ, η σελίδα «Υπέροχες Γυναίκες», αναφέρει συγκεκριμένα σε ανάρτησή της ότι «την τελευταία ώρα μαθαίνουμε ότι υπάρχει και δεύτερη καταγγελία, καθώς στους διαδρόμους του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου κυκλοφορεί η πληροφορία ότι προ διετίας μια ασκούμενη στο Ευρωκοινοβούλιο από τη Θεσσαλονίκη κατήγγειλε πως είχε βγει για ποτό με τον Αλέξη Γεωργούλη και την επομένη βρέθηκε κακοποιημένη σωματικά, κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες».
Γεωργούλης: Ως και τρεις μήνες μέχρι να βγει απόφαση στο Ευρωκοινοβούλιο
Μια στεγνή ανακοίνωση από την πρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου ότι υπάρχει αίτημα άρσης της ασυλίας του Αλέξη Γεωργούλη από τις αρμόδιες βελγικές αρχές, έδωσε το έναυσμα να τεθεί εκτός ευρω-ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και εκτός κόμματος ο ευρωβουλευτής. Ο ίδιος κάνει λόγο για «καταφανώς ψευδή κατηγορία», ενώ επιβεβαιώνεται ότι η καταγγελία αφορά περιστατικό που έλαβε χώρα το 2020 -21.
Όπως μεταδίδει η ΕΡΤ, το θέμα πλέον βρίσκεται στην Επιτροπή Νομικών Υποθέσεων του Ευρωκοινοβουλίου, αλλά η διαδικασία μέχρι να ληφθεί απόφαση μπορεί να διαρκέσει από 2- 3 μήνες.
«Ο κ. Γεωργούλης παραιτήθηκε όπως λέει ο ίδιος ή αποπέμφθηκε όπως λέει ο ΣΥΡΙΖΑ;» διερωτάται σε ανακοίνωσή της η ΝΔ.
«Η υπόθεση για την οποία ζητήθηκε η άρση ασυλίας του αφορά σοβαρά ποινικά αδικήματα. Απαιτείται να επιδειχθεί από όλους, διακριτικότητα και σοβαρότητα» αναφέρει το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ.
Γ. Αμανατίδης: Η καταγγελία αφορά σε παρενόχληση που έγινε το 2020
Από το στούντιο της ΕΡΤ ο βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Αμανατίδης, τόνισε: ‘Εσκασε χθες αφού ήταν μυστική η εισαγγελική έρευνα. Περιμένουμε απαντήσεις και προφανώς ο κ. Γεωργούλης οφείλει απαντήσεις και στην κοινωνία και στη Δικαιοσύνη. Στα ζητήματα έμφυλης βίας είμαστε απόλυτοι. Δεν είναι το ίδιο με την υπόθεση Παππά, πρόσθεσε ο Γ. Αμανατίδης συμπληρώνοντας: Ο κ. Γεωργούλης καταγγέλλεται για πλημμέλημα ενώ ο κ. Παππάς καταδικάστηκε από Ειδικό Δικαστήριο που δεν έχει δεύτερο βαθμό. Είναι πολιτική δίωξη και θα πάμε στα ευρωπαϊκά δικαστήρια. Για το ίδιο ζήτημα ο κ. Κρέτσος έχει αθωωθεί, τόνισε ο κ. Αμανατίδης.
Μ. Βορίδης: Το ζήτημα για το ΣΥΡΙΖΑ γεννιέται από την καταδίκη και μετά
Υπάρχει παραπεμπτικό βούλευμα και αμετάκλητη καταδικαστική απόφαση για το Νίκο Παππά και βγαίνει ο ΣΥΡΙΖΑ και μιλάει για πολιτική δίωξη; Το 13- 0 των Αραιοπαγιτών είναι πολιτικό;, είπε ο υπουργός Εσωτερικών και υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ στην Ανατολική Αττική. Δεν θεωρώ ότι μια έκνομη συμεπριφορά μπορεί να χαρακτηρίζει το σύνολο ΣΥΡΙΖΑ. Αναμένουμε την ποινική διαδικασία, είπε ο Μάκης Βορίδης για να επισημάνει στη συνέχεια:
Αντιθέτως, είναι μείζον το ζήτημα Παππά γιατί πλέον, δεν υπάρχει ερωτηματικό. Εδώ έχουμε καταδίκη. Το ζήτημα για τον ΣΥΡΙΖΑ γεννιέται από την καταδίκη και μετά.
Η βασική κριτική στο σύστημα σταυροδοσίας είναι ότι ευνοεί ανθρώπους που έχουν υψηλή επωνυμία, είπε ο Μάκης Βορίδης κληθείς να σχολιάσει το σύστημα εκλογής σχετικά και με την Ευρωομάδα των 21 Ελλήνων όπου ανήκει και η Εύα Καϊλή. Πρόσθεσε ότι ο πρωθυπουργός θεωρεί ότι ότι είναι από τα ζητήματα που θα εξεταστούν.