ΕΟΠΥΥ: Αποζημιώσεις θεραπειών με τρία «κλικ»
Την απλούστευση των διαδικασιών για χιλιάδες ασφαλισμένους επιδιώκει η νέα ψηφιακή πλατφόρμα myEOPYY, η οποία δίνει τη δυνατότητα ηλεκτρονικής υποβολής αιτημάτων αποζημίωσης για θεραπείες, χωρίς την ανάγκη προσέλευσης στις υπηρεσίες του Οργανισμού.
Μέσω της εφαρμογής, οι πολίτες μπορούν να υποβάλλουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά από το κινητό τους τηλέφωνο, να παρακολουθούν τις δαπάνες υγείας τους και να έχουν πρόσβαση στο ιστορικό των ιατρικών επισκέψεων, εξετάσεων και θεραπειών τους.
Η διαδικασία υποβολής αιτήματος αποζημίωσης πραγματοποιείται σε τρία βήματα. Ο ασφαλισμένος επιλέγει την κατηγορία της παροχής, συνδέει την ηλεκτρονική γνωμάτευση και φωτογραφίζει τις σχετικές αποδείξεις με την κάμερα του κινητού του, ολοκληρώνοντας την αίτηση ηλεκτρονικά.
Παράλληλα, η πλατφόρμα παρέχει τη δυνατότητα προγραμματισμού ραντεβού για την παραλαβή Φαρμάκων Υψηλού Κόστους μέσω ηλεκτρονικού εισιτηρίου, καθώς και ενημέρωσης για την αναμονή στα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ.
Ιδιαίτερη πρόβλεψη υπάρχει για τους ηλικιωμένους ασφαλισμένους που δυσκολεύονται με τις ψηφιακές υπηρεσίες. Σύμφωνα με τον σχεδιασμό, τα νεότερα μέλη της οικογένειας θα μπορούν να διαχειρίζονται αιτήματα συγγενικών τους προσώπων, με δυνατότητα σύνδεσης έως πέντε ΑΜΚΑ σε έναν λογαριασμό.
Μία ακόμη λειτουργία αφορά την αξιολόγηση των συμβεβλημένων παρόχων υγείας, όπως γιατρών, διαγνωστικών κέντρων και φυσιοθεραπευτηρίων. Οι ασφαλισμένοι θα μπορούν να βαθμολογούν τις υπηρεσίες που έλαβαν, εφόσον έχει προηγηθεί καταγεγραμμένη ιατρική πράξη.
Με περίπου 225.000 ατομικά αιτήματα να υποβάλλονται κάθε μήνα στον ΕΟΠΥΥ, η νέα πλατφόρμα αναμένεται να περιορίσει τη γραφειοκρατία και να συμβάλει στην ταχύτερη διεκπεραίωση των αποζημιώσεων, μειώνοντας την ανάγκη για φυσική παρουσία και έντυπα δικαιολογητικά.
- 9 λεπτά πριν Ρίο: Νεαρός άνδρας απειλεί να βάλει τέλος στη ζωή του
- 17 λεπτά πριν Παιδικοί σταθμοί: Αυξάνονται τα vouchers έως 3.563 ευρώ – Ποιοι δικαιούνται περισσότερα χρήματα
- 26 λεπτά πριν ΕΟΚ: Στις 20 Δεκεμβρίου οι εκλογές για τη νέα διοίκηση








