Κακοκαιρία: Πλημμύρες στον Πλατανιά Μαγνησίας – Μήνυμα 112 για μετακίνηση σε υψηλότερους ορόφους
Πλημμυρικά φαινόμενα προκαλούν σήμερα, 28 Οκτωβρίου, οι ισχυρές βροχοπτώσεις στον Πλατανιά Μαγνησίας, με το 112 να καλεί όσους βρίσκονται στην περιοχή να μετακινηθούν σε υψηλότερους ορόφους.
Το προειδοποιητικό μήνυμα εστάλη στις 14:15, καθώς η έντονη βροχόπτωση προκάλεσε σημαντική άνοδο της στάθμης των υδάτων.
Παράλληλα, πυροσβεστικά οχήματα με κατάλληλο εξοπλισμό έχουν αναπτυχθεί στην ευρύτερη περιοχή, ώστε οι δυνάμεις να παρέμβουν για την παροχή βοήθειας, εφόσον χρειαστεί.
Σκιάθος: Πού διακόπηκε η κυκλοφορία
Προβλήματα καταγράφονται και στη Σκιάθο, όπου τα νερά και τα φερτά υλικά στο οδόστρωμα οδήγησαν σε προσωρινή διακοπή της κυκλοφορίας.
Συγκεκριμένα, η διακοπή αφορά τον δρόμο Σκιάθου–Κουκουναριών, από την περιοχή της Ακρόπολης έως τις Κουκουναριές.
Οι περιοχές με κόκκινη προειδοποίηση
Σύμφωνα με το επικαιροποιημένο Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων της ΕΜΥ, ισχυρές βροχές και καταιγίδες επηρεάζουν περιοχές της ανατολικής χώρας, με πιθανότητα τοπικών χαλαζοπτώσεων.
Κόκκινη προειδοποίηση ισχύει για:
- Μαγνησία και Λάρισα.
- Σποράδες.
- Εύβοια.
- Δωδεκάνησα.
Στη Μαγνησία, τη Λάρισα, τις Σποράδες και την Εύβοια, τα έντονα φαινόμενα αναμένεται να συνεχιστούν έως αργά τη νύχτα.
Πού ισχύει πορτοκαλί προειδοποίηση
Πορτοκαλί προειδοποίηση αφορά τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, έως αργά το βράδυ.
Αντίστοιχα, στην ανατολική Στερεά Ελλάδα, κυρίως στη Φωκίδα, τη Φθιώτιδα και τη Βοιωτία, προβλέπονται κατά διαστήματα ισχυρές βροχοπτώσεις και καταιγίδες έως αργά τη νύχτα.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
- 7 λεπτά πριν Ξεναγοί: Στις 2 Νοεμβρίου ξεκινούν οι αιτήσεις για κατάρτιση στο Δημοκρίτειο
- 21 λεπτά πριν Ισπανία: Στους 68 οι νεκροί από τη σύγκρουση τρένων – «Όλη η Ισπανία πενθεί», λέει ο Σάντσεθ
- 27 λεπτά πριν ΑΣΕΠ: Νέες προσλήψεις σε Δήμους – Δείτε τις 207 θέσεις εργασίας








