5.500 μόνιμες προσλήψεις - Επικαιροποιήστε τώρα το Μητρώο σας

Άμεσα η έκδοση των προκηρύξεων
Αν θέλετε να είστε σίγουροι για το Μητρώο σας, απευθυνθείτε άμεσα στις υπηρεσίες του workenter.gr

Κινηθείτε άμεσα για τον έλεγχο, την επικαιροποίηση ή τη δημιουργία Μητρώου ΑΣΕΠ. Μην το αφήσετε για την τελευταία ώρα, όταν εκδοθούν προκηρύξεις ή ανοίξει η πλατφόρμα για την υποβολή αιτήσεων.

Τις επόμενες ημέρες -και εντός προεκλογικής περιόδου- θα εκδοθούν δύο προκηρύξεις για την πρόσληψη 5.500 μονίμων υπαλλήλων σε όλο το Δημόσιο.

Η σωστή καταγραφή των προσόντων σας στον ιστότοπο του ΑΣΕΠ (www.asep.gr) για τη δημιουργία Μητρώου είναι το... Α και το Ω για έγκυρη υποψηφιότητα στους επικείμενους -και όχι μόνο- διαγωνισμούς μονίμων, με αυξημένες πιθανότητες διορισμού.

Το Μητρώο είναι η "ηλεκτρονική ταυτότητα" του υποψηφίου βάσει της οποίας γίνεται αναγνωρίσιμος και αποδεκτός σε προκηρύξεις "Κ" (μονίμων).

Περιλαμβάνει όλα τα προσόντα και τις ιδιότητες του ενδιαφερομένου και βρίσκει ιδιαίτερη χρήση στο δεύτερο στάδιο των προκηρύξεων που είναι η επίκληση.

Στο Μητρώο καταχωρούνται:

 1. Πτυχίο ΑΕΙ ή ΤΕΙ
 2. Απολυτήριο Λυκείου, ΤΕΛ, ΕΠΑΛ, ΙΕΚ, Γυμνασίου
 3. Μεταπτυχιακά
 4. Διδακτορικά
 5. Ξένες γλώσσες
 6. Γνώση χειρισμού Η/Υ
 7. Εμπειρία
 8. Άδεια άσκησης επαγγέλματος (όπου απαιτείται)
 9. Πολυτεκνία
 10. Τριτεκνία
 11. Αναπηρία (έμμεση ή άμεση)
 12. Σεμινάρια
 13. Αποδεικτικά επιμόρφωσης
 14. Ταυτότητα
 15. Παράβολο
 16. Intergrated Master (αφορά αρχιτέκτονες, πολιτικούς μηχανικούς, γεωπόνους, μουσικούς, πτυχιούχους Καλών Τεχνών)

Σφραγίδα σε δημόσιο υπηρεσία και στο βάθος μία δημόσια υπάλληλος μπροστά στον υπολογιστή της

Τι σημαίνει Β΄ φάση

Στη Β΄ φάση μιας προκήρυξης περνούν οι υποψήφιοι που βρίσκονται ψηλά στη λίστα κατάταξης με βάση τα δηλωθέντα τους στην ηλεκτρονική αίτηση.

Αν τα δικαιολογητικά ανταποκρίνονται στα δηλωθέντα της ηλεκτρονικής αίτησης, τότε ο υποψήφιος μπαίνει στα προσωρινά αποτελέσματα διοριστέων.

Στην αντίθετη περίπτωση, (δηλαδή αν δεν επαληθεύονται τα δηλωθέντα στην ηλεκτρονική αίτηση με τα προσόντα που είναι καταχωρημένα στο Μητρώο), ο υποψήφιος πέφτει πολύ χαμηλά στους πίνακες και το ΑΣΕΠ ελέγχει τον επόμενο υποψήφιο.

 

Μητρώο, Αίτηση, Αποτελέσματα. Εικόνα από το σάιτ του ΑΣΕΠ για τη δημιουργία Μητρώου

Στοιχεία ταυτοποίησης στο Μητρώο ΑΣΕΠ. Στοιχεία Διαμονής και Επικοινωνίας (ηλεκτρονική φόρμα).

 

Σημαντικό: Το Μητρώο ακόμα κι αν υπάρχει πρέπει να επικαιροποιείται ανά τακτά χρονικά διαστήματα. Επίσης ακόμα κι αν είναι πλήρως ενημερωμένο ένα Μητρώο ΑΣΕΠ θα πρέπει να ελεγχθεί.

5.500 μόνιμες προσλήψεις - Τι πρέπει να προσέξετε

Το Μητρώο ΑΣΕΠ δημιουργείται μια φορά και ισχύει για πάντα. Ελέγχεται στις επικαιροποιήσεις, δηλαδή στην προσθήκη νέων στοιχείων.

Αν το Μητρώο σας δεν είναι ορθά συμπληρωμένο τότε η υποψηφιότητά σας θα απορριφθεί στη διαδικασία της επίκλησης δικαιολογητικών.

Επίσης, κάθε πεδίο στο Μητρώο παίρνει συγκεκριμένο δικαιολογητικό. Τα δικαιολογητικά δεν μπαίνουν τυχαία στο Μητρώο.

Προσέξτε: εάν βάλετε το Απολυτήριο Λυκείο στο πεδίο της ξένης γλώσσας το σύστημα θα το πάρει, όμως θα είναι λάθος.

Η δημιουργία Μητρώου στον ιστότοπο του ΑΣΕΠ είναι το "Α και το Ω" της υποψηφιότητας. Είναι κρίμα να διαθέτει ένας υποψήφιος τα προσόντα και να μην μπαίνει στη λίστα διοριστέων από κάποιο λάθος στο Μητρώο.

Φτιάξτε Μητρώο με το workenter.gr για μόνιμη πρόσληψη στο Δημόσιο

Απευθυνθείτε, τώρα, στις υπηρεσίες του workenter.gr για να έχετε σωστό Μητρώο (δημιουργία από την αρχή ή έλεγχος και επικαιροποίηση).

Στείλτε email στο [email protected] γράφοντας στο θέμα "ΜΗΤΡΩΟ ΑΣΕΠ" ή "ΕΠΙΚΑΙΡΟΠΟΙΗΣΗ ΜΗΤΡΩΟΥ" και στο κείμενο του μηνύματος το ονοματεπώνυμό σας και το τηλέφωνό σας.

Μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας, καλώντας στα τηλέφωνα: 211 9555 022, 211 9555 025 και 211 9555 099.

Η καλύτερη στιγμή για να φτιάξετε ή να ελέγξετε το Μητρώο σας είναι τώρα.

crosschevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram