Ζιακόπουλος: Πού θα «χτυπήσει» το νέο κύμα κακοκαιρίας

Ο καιρός βαδίζει προς νέα μεταβολή από την Τρίτη 24 Νοεμβρίου, με τον μετεωρολόγο Δημήτρη Ζιακόπουλο να περιγράφει στο αναλυτικό του δελτίο πώς θα κινηθεί το επερχόμενο βαρομετρικό χαμηλό, το οποίο φέρνει ισχυρές βροχές και καταιγίδες.
Όπως επισημαίνει στο ιστολόγιό του, μπορεί η χώρα να βρίσκεται ξανά μπροστά σε εκτεταμένα φαινόμενα προς τα δυτικά και βορειοδυτικά, ωστόσο υπενθυμίζει ότι «όσο και να μοιάζουν δύο ατμοσφαιρικές διαταραχές, ποτέ δεν είναι ίδιες!», κάνοντας αναφορά στην πρόσφατη κακοκαιρία.
Σύμφωνα με την πρόγνωσή του, στο επίκεντρο των φαινομένων θα βρεθούν η Βορειοδυτική Ελλάδα, δηλαδή η Ήπειρος και το Βόρειο Ιόνιο, ενώ στη συνέχεια η κακοκαιρία θα επηρεάσει την υπόλοιπη Δυτική Ελλάδα, τη Θράκη και το Ανατολικό Αιγαίο.
Ως προς τη θερμοκρασία, ο Ζιακόπουλος σημειώνει ότι «αναμένεται περαιτέρω άνοδος των ελάχιστων τιμών της σε όλη τη χώρα και μικρή άνοδος των μέγιστων τιμών της στην ανατολική και τη νότια Ελλάδα.»
Αναλυτικά η πρόγνωση του Δημήτρη Ζιακόπουλου
Βαρομετρικά χαμηλά με κέντρα στη Βόρεια Ιταλία και τις Βαλεαρίδες Νήσους, συνοδευόμενα από μέτωπα κακοκαιρίας, κινούνται ανατολικά, ενώ υψηλές πιέσεις καλύπτουν την Τουρκία. Μέσα σε αυτές τις συνθήκες ατμοσφαιρικής κυκλοφορίας, το νέο εικοσιτετράωρο (Τρίτη) θα κυριαρχήσουν οι Ν–ΝΔ άνεμοι έως 7 μποφόρ στο Βόρειο Ιόνιο και οι βροχές με τοπικές καταιγίδες στη Δυτική και Βορειοδυτική Ελλάδα.
Τα φαινόμενα στο Βόρειο Ιόνιο και την Ήπειρο –κυρίως στις παράκτιες περιοχές– δεν αποκλείεται να είναι έντονα, αν και, όπως τονίζει ο μετεωρολόγος, «η ένταση τους θα υπολείπεται σημαντικά της έντασης εκείνων της προηγούμενης εβδομάδας». Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο, κυρίως ως προς τις ελάχιστες τιμές.
Την Τετάρτη 26/11, βροχές μεγάλης έντασης και τοπικές καταιγίδες θα επηρεάσουν ξανά τη Βορειοδυτική Ελλάδα και, σε δεύτερο χρόνο, την υπόλοιπη δυτική χώρα, τη Θράκη και το Ανατολικό Αιγαίο. Οι άνεμοι θα πνέουν ΝΔ 5–7 μποφόρ, ενώ αναμένεται περαιτέρω άνοδος των ελάχιστων τιμών και μικρή άνοδος των μέγιστων στην ανατολική και νότια Ελλάδα.
- 18 λεπτά πριν Το ελληνικό νησί που βυθίζεται σιγά-σιγά
- 1 ώρα πριν Τι σημαίνει το «N» στο κινητό σου
- 2 ώρες πριν Το σχέδιο των Χιλιανών διαρρηκτών: Πώς «χτυπούν» πολυτελείς κατοικίες στην Ελλάδα















