Ζαχαράκη για Πανελλαδικές: «Ένας δρόμος που έχει μόνο προοπτική»
Λίγες μόλις ώρες πριν την έναρξη των Πανελλαδικών Εξετάσεων 2025, η Υπουργός Παιδείας Σοφία Ζαχαράκη έστειλε θερμές ευχές στους μαθητές που ετοιμάζονται να δώσουν τη δική τους «μάχη» για την είσοδο στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.
Η δήλωσή της έγινε κατά την επίσκεψή της στη Νέα Μανωλάδα Ηλείας, στο πλαίσιο των εγκαινίων του νέου Δημοτικού Σχολείου. Με σαφή διάθεση ενθάρρυνσης, η Υπουργός επισήμανε πως το Υπουργείο Παιδείας βρίσκεται σε πλήρη ετοιμότητα για την ομαλή διεξαγωγή των εξετάσεων, στέλνοντας ταυτόχρονα ένα εμψυχωτικό μήνυμα στους υποψηφίους.
«Ξεκινάμε δυναμικά – με θάρρος, συγκέντρωση και πίστη στον εαυτό μας»
«Την Παρασκευή ξεκινάμε. Το Υπουργείο είναι έτοιμο, όπως και όλα τα στελέχη. Δουλεύουμε προσωπικά πάνω στις εξετάσεις», δήλωσε η Σοφία Ζαχαράκη, τονίζοντας ότι οι Πανελλαδικές δεν είναι μια απλή στάση στον δρόμο της ζωής, αλλά «ένας δρόμος με μόνο προοπτική».
Κάλεσε τους μαθητές να δείξουν θάρρος και να αξιοποιήσουν στο έπακρο τα διαθέσιμα εργαλεία προετοιμασίας, όπως το Ψηφιακό Φροντιστήριο – μια σημαντική καινοτομία του Υπουργείου, προσβάσιμη μέχρι και την παραμονή κάθε εξέτασης.
«Όλα ανοίγουν μέσα από τις εξετάσεις – τίποτα δεν κλείνει»
Η Υπουργός Παιδείας θέλησε να στείλει και ένα καθοριστικό μήνυμα αισιοδοξίας: «Όλα ανοίγουν μέσα από τις εξετάσεις. Τίποτα δεν κλείνει». Με αυτή τη φράση, κάλεσε τους μαθητές να εμπιστευτούν τις δυνάμεις τους και να διεκδικήσουν το μέλλον που ονειρεύονται – τόσο στα Γενικά όσο και στα Επαγγελματικά Λύκεια.
- 42 λεπτά πριν Γρίπη, Covid, RSV: Ποιες ηλικίες και ομάδες έχουν προτεραιότητα στον εμβολιασμό
- 2 ώρες πριν Συντάξεις 2027: «Κρυφό» μπόνους για 165.000 συνταξιούχους
- 2 ώρες πριν Καιρός σήμερα 23/10: Δύο πρόσωπα θα δείξει ο καιρός – Πού θα βρέχει και πού θα έχει 25άρια









