Υπουργείο Εθνικής Άμυνας: Τέλος χρόνου για 1.190 προσλήψεις ΟΒΑ

Πως κατανέμονται οι θέσεις στις Ένοπλες Δυνάμεις
Κλείνουν οι νέες προσλήψεις με προκηρύξεις που έχει εκδώσει το υπουργείο Εθνικής Άμυνας για πρόσληψη 1.190 Οπλιτών Βραχείας Ανακατάταξης (ΟΒΑ) στους τρεις Κλάδους των Ενόπλων Δυνάμεων για το έτος 2022

Κλείνουν οι νέες προσλήψεις με προκηρύξεις που έχει εκδώσει το υπουργείο Εθνικής Άμυνας για πρόσληψη 1.190 Οπλιτών Βραχείας Ανακατάταξης (ΟΒΑ) στους τρεις Κλάδους των Ενόπλων Δυνάμεων για το έτος 2022.

Η υποβολή των αιτήσεων συμμετοχής ολοκληρώνεται την Παρασκευή, 30 Σεπτεμβρίου. Η σύμβαση των 1.190 προσλήψεων Οπλιτών Βραχείας Ανακατάταξης (ΟΒΑ) στις Ένοπλες Δυνάμεις του υπουργείου Εθνικής Άμυνας είναι για 3 συν 3 χρόνια.

Έχουν ήδη δημοσιευθεί τρεις προκηρύξεις για προσλήψεις σε Στρατό Ξηράς, Πολεμικό Ναυτικό και Πολεμική Αεροπορία. Το νέο προσωπικό θα προσληφθεί για βραχεία περίοδο τριών (3) ετών με δυνατότητα παράτασης εφάπαξ για τρία (3) επιπλέον έτη.

Ειδικότερα, για ανακατάταξη ή επανακατάταξη οι θέσεις κατανέμονται στις Ένοπλες Δυνάμεις ως εξής:

  • 755 θέσεις  οπλιτών και εφέδρων στον Στρατό Ξηράς (Όπλα – Σώματα και Ειδικές Δυνάμεις)
  • 200 θέσεις οπλιτών και εφέδρων στο Πολεμικό Ναυτικό (ΠΝ)
  • 235  θέσεις οπλιτών και εφέδρων στην Πολεμική Αεροπορία (ΠΝ)

Oι ενδιαφερόμενοι οπλίτες ή έφεδροι, που πληρούν τα απαιτούμενα προσόντα , θα πρέπει να υποβάλουν για την
ανακατάταξη ή την επανακατάταξή τους τα δικαιολογητικά , έως τις 30 Σεπτεμβρίου 2022 (όσα υποβληθούν μετά από αυτήν την ημερομηνία θα απορρίπτονται ως εκπρόθεσμα).

Ειδικότερα, οι οπλίτες, στις Μονάδες που υπηρετούν, εφόσον μέχρι την παραπάνω ημερομηνία διανύεται το τελευταίο τετράμηνο των στρατιωτικών τους υποχρεώσεων και οι έφεδροι, σε οποιαδήποτε Στρατολογική Υπηρεσία, εφόσον δεν
παρήλθαν πέντε (5) έτη από την ημερομηνία της οριστικής τους απόλυσης από τις τάξεις των Ενόπλων Δυνάμεων λόγω εκπλήρωσης των στρατιωτικών τους υποχρεώσεων ως οπλιτών, κατά την ημερομηνία κατάθεσης των δικαιολογητικών.

Δείτε εδώ τις προκηρύξεις

Διαβάστε επίσης:

crosschevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram