Υπουργείο Εσωτερικών: Εγκρίθηκαν 50 προσλήψεις σε ΔΕΥΑ – Πώς κατανέμονται

Υπουργείο Εσωτερικών: Εγκρίθηκαν 50 προσλήψεις σε ΔΕΥΑ – Πώς κατανέμονται
Πηγή Φωτογραφίας: (ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI)

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθήκη του workenter.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Την πρόσληψη 50 εργαζομένων με συμβάσεις ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου σε δημοτικές επιχειρήσεις ύδρευσης και αποχέτευσης ενέκρινε το Υπουργείο Εσωτερικών.

Οι συμβάσεις θα έχουν διάρκεια έως οκτώ μήνες και θα καλύψουν ανάγκες υπηρεσιών ανταποδοτικού χαρακτήρα σε Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Η απόφαση φέρει την υπογραφή της υφυπουργού Εσωτερικών, Παρασκευής Χαραλαμπογιάννη.

Πού κατανέμονται οι θέσεις

Η συντριπτική πλειονότητα των προσλήψεων αφορά τη Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης και Αποχέτευσης Χανίων.

Αναλυτικά:

  • ΔΕΥΑ Χανίων: 49 θέσεις
  • ΔΕΥΑ Ρήγα Φεραίου: Μία θέση

Συνολικά εγκρίνονται 50 θέσεις ΙΔΟΧ σε Μαγνησία και Χανιά.

Τι διάρκεια θα έχουν οι συμβάσεις

Οι εργαζόμενοι θα υπογράψουν συμβάσεις ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, διάρκειας έως οκτώ μήνες.

Οι προσλήψεις θα εξυπηρετήσουν λειτουργικές ανάγκες ανταποδοτικού χαρακτήρα των δύο δημοτικών επιχειρήσεων.

Αυτό σημαίνει ότι οι σχετικές δαπάνες θα καλυφθούν από τα ίδια έσοδα που εισπράττουν οι φορείς για τις υπηρεσίες που παρέχουν και όχι απευθείας από τον κρατικό προϋπολογισμό.

Πώς θα γίνουν οι προσλήψεις

Η επιλογή του προσωπικού θα πραγματοποιηθεί σύμφωνα με τα άρθρα 38 έως 42 του νόμου 4765/2021.

Η απόφαση έχει κοινοποιηθεί στο ΑΣΕΠ, ενώ οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να περιμένουν τις επίσημες ανακοινώσεις των δύο ΔΕΥΑ για τα επόμενα βήματα.

Χρυσούλα Κέντσου Δρακάκη

Χρυσούλα Κέντσου Δρακάκη

Η Χρυσούλα Κέντσου-Δρακάκη είναι δημοσιογράφος και καλύπτει θέματα ΑΣΕΠ με ειδίκευση στην Υγεία και στην Ψυχαγωγία. Εχει σπουδάσει αθλητική δημοσιογραφία και λογοτεχνική μετάφραση, διόρθωση - επιμέλεια κειμένων. Προϋπηρεσία στο Epixeiro.gr και στο Healthweb.gr.

Όλα τα άρθρα

Τελευταία Νέα
Ακολουθήστε το workenter.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για εργασία, προσλήψεις, ΑΣΕΠ, προκηρύξεις και επιδόματα
Ακολούθησε το workenter.gr στο Facebook ...για να μη χάνεις είδηση!
Exit mobile version