Ενίσχυση από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος

Υποτροφία
750
Ενίσχυση από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος
Είκοσι θέσεις στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου
Η ενίσχυση αφορά στην εκπόνηση μεταπτυχιακού και διδακτορικού
30/09/2017 | 11:04

Είκοσι υποτροφίες από €3.500 έως €9.000 χορηγεί το Ίδρυμα Σταύρτος Νιάρχος στη μνήμη του του Ιδρυτή και Γενικού Διευθυντή της Κοινωφελούς Οργάνωσης «Praksis, Τζανέτου Αντύπα. Οι χορηγίες οδηγούν στην απόκτηση μεταπτυχιακού και διδακτορικού από το Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Διεθνών Σχέσεων (ΠΕΔΙΣ) του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου.

Οι ενδιαφερόμενοι πρέπει να προετοιμάσουν ένα φάκελο υποψηφιότητας στον οποίο θα πρέπει να συμπεριλάβουν:

 • Ένα πρόσφατο βιογραφικό σημείωμα κατά τα πρότυπα του Europass, στο οποίο θα καταγράφονται οι ακαδημαϊκοί τίτλοι, η εμπειρία εθελοντισμού, η επαγγελματική σταδιοδρομία και τυχόν ερευνητική δραστηριότητα.
 • Ένα σύντομο κείμενο (“letter of motivation”, έως 400 λέξεις) στο οποίο θα εξηγούν τους λόγους για τους οποίους η παρακολούθηση του μεταπτυχιακού προγράμματος ή η εκπόνηση διδακτορικής διατριβής θεωρούν ότι θα τους ωφελήσει στη σταδιοδρομία τους στον κλάδο των ΜΚΟ.
 • Αποδοχή της αίτησής τους στο ΠΜΣ «Διακυβέρνηση και Δημόσιες Πολιτικές» ή της αίτησής τους για την εκπόνηση διδακτορικής διατριβής από τη ΓΣ του ΠΕΔΙΣ.
 • Μία συστατική επιστολή από πρόσωπο το οποίο μπορεί να αξιολογήσει την επαγγελματική εμπειρία και την εθελοντική δράση του υποψηφίου σε συνεργασία με φορείς της κοινωνίας των πολιτών.
 • Αντίγραφο του εκκαθαριστικού σημειώματος όπως προκύπτει από την υποβολή φορολογικής δήλωσης του πρόσφατου οικονομικού έτους.

Με δήλωσή του ο Πρόεδρος του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, κ. Ανδρέας Δρακόπουλος επισημαίνει «Ο Τζανέτος ήταν ένας άνθρωπος με αστείρευτη ενέργεια και όραμα, ένας πραγματικός ανθρωπιστής, που χάραξε νέους δρόμους με τη δράση του στον χώρο της κοινωνικής προσφοράς. Για το ΙΣΝ, ο Τζανέτος Αντύπας ήταν όχι μόνο στενός συνεργάτης, αλλά και πολύτιμος φίλος. Μαζί σχεδιάσαμε και υλοποιήσαμε πληθώρα καινοτόμων προγραμμάτων που προσφέρουν προστασία και προοπτική ζωής, σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες και συνανθρώπους μας που ξεφεύγουν από το δίχτυ της κοινωνικής προστασίας. Έφυγε από κοντά μας πρόωρα, αφήνοντας πίσω του σπουδαίο κοινωνικό έργο και δυσαναπλήρωτο κενό. Ήταν πραγματική τιμή μας η συνεργασία μαζί του. Θα τον θυμόμαστε και συνεχίζουμε να στηρίζουμε το θαυμαστό έργο του, ενθαρρύνοντας και στηρίζοντας έμπρακτα νέους ανθρώπους που επιθυμούν να ακολουθήσουν το παράδειγμά του».

Περισσότερες πληροφορίες στην Γραμματεία Τμήματος Πολιτικής Επικοινωνίας και Διεθνών Σχέσεων Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, τηλ. 27410 40040

Προθεσμία
30/09/17

Ποιους αφορά

 • Φοιτητές που θέλουν να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα μεταπτυχιακών σπουδών «Διακυβέρνηση και Δημόσιες Πολιτικές» (3.500 ευρώ ανά φοιτητή, 10 θέσεις).
 • Φοιτητές που επιθυμούν διδακτορικό, έρευνώντας ζητήματα της κοινωνίας των πολιτών, εθελοντισμού, μη κερδοσκοπικών οργανώσεων και μη κρατικών δρώντων (9.000 ευρώ ανά φοιτητή, 10 θέσεις)

Προϋποθέσεις

Οι υποτροφίες θα δοθούν στη βάση τεσσάρων κριτηρίων:

 • Aκαδημαϊκές επιδόσεις, όπως τεκμηριώνονται από τους ακαδημαϊκούς τίτλους σπουδών και την ακαδημαϊκή δραστηριότητα,
 • Oικονομική δυσχέρεια για τη συνέχιση των σπουδών,
 • Eμπειρία εθελοντισμού
 • Hγετικές ικανότητες
Σχετικά Άρθρα