Υποκλοπές: «Μπλόκο» στην Εξεταστική με 155 «όχι» – Αποχώρησε η αντιπολίτευση
Απορρίφθηκε από τη Βουλή το αίτημα του ΠΑΣΟΚ για σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής σχετικά με την υπόθεση των υποκλοπών, καθώς δεν συγκεντρώθηκε η απαιτούμενη πλειοψηφία των 151 ψήφων.
Η πρόταση καταψηφίστηκε με τις ψήφους της Νέας Δημοκρατίας, ενώ η διαδικασία σημαδεύτηκε από έντονες αντιδράσεις και αποχωρήσεις κομμάτων της αντιπολίτευσης, που έκαναν λόγο για «κοινοβουλευτικό πραξικόπημα».
Πώς διαμορφώθηκε το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας
Στην ονομαστική ψηφοφορία συμμετείχαν μόνο οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας και της Πλεύσης Ελευθερίας, καθώς τα υπόλοιπα κόμματα της αντιπολίτευσης αποχώρησαν από τη διαδικασία.
Συνολικά:
- 155 βουλευτές ψήφισαν «όχι» στην πρόταση για Εξεταστική Επιτροπή
- 6 βουλευτές ψήφισαν «ναι», προερχόμενοι από την Πλεύση Ελευθερίας και τον ανεξάρτητο βουλευτή Νίκο Παπαδόπουλο
- Απείχε ο βουλευτής της ΝΔ Γιώργος Βλάχος
Ως εκ τούτου, η πρόταση του ΠΑΣΟΚ δεν κατάφερε να συγκεντρώσει τις απαιτούμενες 151 ψήφους, όπως είχε διαμορφωθεί το πλαίσιο της διαδικασίας.
Μετωπική σύγκρουση κυβέρνησης – αντιπολίτευσης
Πριν από την ψηφοφορία είχε προηγηθεί έντονη πολιτική αντιπαράθεση, με επίκεντρο την απόφαση της κυβερνητικής πλειοψηφίας να θεωρήσει ότι η υπόθεση συνδέεται με ζητήματα εθνικής άμυνας και εξωτερικής πολιτικής.
Η Νέα Δημοκρατία υποστήριξε ότι, λόγω της εμπλοκής της ΕΥΠ και θεμάτων εθνικής ασφάλειας, η έγκριση της πρότασης απαιτούσε απόλυτη πλειοψηφία 151 βουλευτών και όχι 120 ψήφους, όπως προβλέπεται σε άλλες περιπτώσεις εξεταστικών επιτροπών.
Από την πλευρά της, η αντιπολίτευση κατηγόρησε την κυβέρνηση για αλλοίωση της κοινοβουλευτικής διαδικασίας, επιλέγοντας τελικά να αποχωρήσει από τη συνεδρίαση σε ένδειξη διαμαρτυρίας.
- 8 λεπτά πριν ΓΟΕΒ Πεδιάδων Θεσσαλονίκης – Λαγκαδά: Προσλήψεις για διοικητικούς, ηλεκτροτεχνίτες, υδρονομείς, εργατοτεχνίτες
- 9 λεπτά πριν Τουρισμός για Όλους 2026-2027: Οι νέοι δικαιούχοι και τα αυξημένα ποσά
- 9 λεπτά πριν Στον «αέρα» οι άδειες υγειονομικών: Η ΠΟΕΔΗΝ ζητά να μη χαθούν οι μέρες του 2024 και του 2025!








