Υποχρεωτική η χρήση μάσκας σε ταξί, πλοία και φαρμακεία

Η εισήγηση γίνεται αποδεκτή από την Κυβέρνηση και οι λεπτομέρειες θα διευκρινιστούν στην υπό έκδοση ΚΥΑ.
Αναστέλλεται η υποχρεωτική χρήση μάσκας σε αεροπλάνα και υπεραστικές συγκοινωνίες που υπάρχει αριθμημένη θέση, όπως είναι τα τρένα και τα ΚΤΕΛ.

Υποχρεωτική η χρήση μάσκας σε ταξί, πλοία και φαρμακεία.

Σύμφωνα με πρόσφατο δελτίο τύπου του υπουργείου Υγείας, στη σημερινή συνεδρίαση της η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων εισηγήθηκε ομόφωνα:

  • Για τα ταξί: υποχρεωτική μάσκα για οδηγούς και επιβάτες
  • Για τα κρουαζιερόπλοια: αναστέλλεται η υποχρεωτική χρήση μάσκας και επανέρχεται όταν νοσήσει ποσοστό ανω του 2% των φιλοξενούμενων ή ποσοστό άνω του 4% του πληρώματος εντός μιας εβδομάδας ή αν νοσήσει εντός 48 ωρών ποσοστό άνω του 1% του συνολικού πληθυσμού που βρίσκεται στο πλοίο
  • Για τα επιβατηγά πλοία: αναστέλλεται η υποχρεωτική χρήση μάσκας στους εξωτερικούς χώρους του πλοίου, παραμένει η υποχρεωτική χρήση στους εσωτερικούς χώρους για όλους, πλήρωμα και επιβάτες
  • Για τα φαρμακεία: παραμένει η υποχρεωτική χρήση μάσκας για το προσωπικό και τους πελάτες

Η εισήγηση της Επιτροπής γίνεται αποδεκτή από την Κυβέρνηση και οι λεπτομέρειες θα διευκρινιστούν στην υπό έκδοση ΚΥΑ.

Τονίζεται ότι από σήμερα καταργείται το διοικητικό πρόστιμο για τη μη χρήση μάσκας.

Αναστέλλεται η υποχρεωτική χρήση μάσκας σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους, κυρίως σε αεροπλάνα και υπεραστικές συγκοινωνίες που υπάρχει αριθμημένη θέση, όπως είναι τα τρένα και τα ΚΤΕΛ.

Η άρση της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας αφορά και στους εργαζομένους σε όλους αυτούς τους χώρους.

Επιπλέον η υποχρεωτικότητα παραμένει στα νοσοκομεία, στις μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων και σε συναφείς δομές, καθώς επίσης και στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς αστικού τύπου, όπως τα λεωφορεία, ο ηλεκτρικός, το μετρό, το τρόλεϊ και το τραμ.

Τέλος, η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων εισηγήθηκε την υποχρεωτική χρήση μάσκας σε οδηγούς και επιβάτες ταξί, σε πλήρωμα και επιβάτες εντός εσωτερικού χώρου των πλοίων και στα φαρμακεία εξίσου υποχρεωτική για προσωπικό και πελάτες.

crosschevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram