ΥΠΑΑΤ: Νέα ενίσχυση Περιφερειών για την ευλογιά αιγοπροβάτων

ΥΠΑΑΤ: Νέα ενίσχυση Περιφερειών για την ευλογιά αιγοπροβάτων

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθήκη του workenter.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Σε νέα οικονομική ενίσχυση για την αντιμετώπιση της ευλογιάς των αιγοπροβάτων προχώρησε το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, ενεργοποιώντας την πέμπτη κατανομή κονδυλίων, συνολικού ύψους 2,43 εκατ. ευρώ, με στόχο την κάλυψη κρίσιμων λειτουργικών δαπανών των Περιφερειών.

Συγκεκριμένα, το υπουργείο διέθεσε 2.433.346,51 ευρώ, ενισχύοντας ουσιαστικά τις Περιφερειακές Ενότητες που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της υγειονομικής διαχείρισης. Στην κορυφή της χρηματοδότησης βρίσκονται η Λάρισα, η Αχαΐα και οι Σέρρες, οι οποίες απορροφούν πάνω από το 70% του συνολικού ποσού.

Πού κατευθύνονται τα περισσότερα κονδύλια

Η Περιφερειακή Ενότητα Λάρισας λαμβάνει το 26,3% της κατανομής, με ποσό που ξεπερνά τις 640.000 ευρώ, ενώ ακολουθεί η Αχαΐα με 25,6% και περισσότερα από 621.000 ευρώ. Σημαντική ενίσχυση καταγράφεται και στις Σέρρες, οι οποίες εξασφαλίζουν 517.790 ευρώ, δηλαδή 21,3% του συνόλου.

Παράλληλα, πόροι κατανέμονται και σε άλλες περιοχές, όπως η Καρδίτσα, η Μαγνησία, η Ηλεία και η Ημαθία, ώστε να καλυφθούν ανάγκες επιτήρησης, ελέγχων και επιχειρησιακής ετοιμότητας.

Τελευταία Νέα
Ακολουθήστε το workenter.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για εργασία, προσλήψεις, ΑΣΕΠ, προκηρύξεις και επιδόματα
Ακολούθησε το workenter.gr στο Facebook ...για να μη χάνεις είδηση!
Daily Review

Ενημερώσου Πρώτος

ΜΗΤ: 232509

Αποστολή δελτίων τύπου: enimerosi@workenter.gr

Designed by Sinc.

Developed by Whiskey

© Copyright 2026 workenter.gr