ΑΣΕΠ - Υπουργείο Περιβάλλοντος: 500 μόνιμοι και 700 εποχικοί στη δασοπροστασία (ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ)

Δήλωση του γ.γ. Δασών
1.200 νέοι υπάλληλοι μόνιμοι και εποχικοί στα Δασαρχεία όλης της χώρας

Την άμεση ενίσχυση των δασικών υπηρεσιών όλης της χώρας προανήγγειλε ο γενικός γραμματέας Δασών Κώστας Αραβώσης.

Σε πρόσφατη συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο και μέλη του ΔΣ του Γεωτεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας, ο γ.γ Δασών αποκάλυψε ότι:

  • άμεσα θα προσληφθούν 700 υπάλληλοι διαφόρων ειδικοτήτων για την προστασία των δασών (εποχικοί), και,
  • άλλοι 500 μόνιμοι υπάλληλοι, για τον ίδιο σκοπό, με διαδικασίες ΑΣΕΠ

Ο κ. Αραβώσης πρόσθεσε ότι οι 700 εποχικοί θα προσληφθούν μέσω ΟΑΕΔ, χωρίς ωστόσο να δώσει περισσότερες διευκρινήσεις για το πότε θα  κινηθεί η έκδοση της προκήρυξης μονίμων (500 θέσεις)

Ο γ.γ. Δασών δήλωσε:

«Ανέφερα ότι αναμένεται άμεσα η προκήρυξη 700 θέσεων συμβασιούχων μέσω προγράμματος του ΟΑΕΔ, ενώ προγραμματίζεται η πρόσληψη 500 μονίμων στελεχών μέσω διαδικασιών ΑΣΕΠ. Συζητήθηκαν επίσης εναλλακτικές λύσεις για την ορθολογικοποίηση της λειτουργίας των διοικητικών και οικονομικών υπηρεσιών. Όπως τόνισα κατά την συνάντηση μας, το ΓΕΩΤΕΕ αποτελεί πολύτιμο συνεργάτη της ΓΓ Δασών γι’ αυτό και συμφωνήσαμε να έχουμε τακτικές συναντήσεις και συνεργασία προκειμένου να πετύχουμε τους κοινούς στόχους μας προς όφελος μιας καλύτερης δασικής υπηρεσίας».

 

crosschevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram