Υπ. Παιδείας: Ξεκίνησαν σήμερα οι αιτήσεις για τις μετεγγραφές

Διαβάστε ολόκληρη την εγκύκλιο του υπ. Παιδείας
Αιτήσεις έως 5 Νοεμβρίου

Ξεκίνησαν σήμερα Δευτέρα 25 Οκτωβρίου οι αιτήσεις για τις μετεγγραφές των ΑΕΙ και ΑΕΑ της χώρας. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλουν ηλεκτρονική αίτηση έως και την Παρασκευή 5 Νοεμβρίου.

Αιτήσεις μπορούν να υποβληθούν από:

  • ενδιαφερόμενους φοιτητές για μετεγγραφή/μετακίνηση με μοριοδοτούμενους λόγους,
  • αδέλφια προπτυχιακούς φοιτητές,
  • φοιτητές των Α.Ε.Ι. και Α.Ε.Α. της χώρας, οι οποίοι εισήχθησαν στην τριτοβάθμια εκπαίδευση με την κατηγορία των παθήσεων της υπ' αριθμ. Φ151/17897/Β6/2014 Κ.Υ.Α. (Β' 358), όπως αυτή εκάστοτε τροποποιείται ή αντικαθίσταται, σε ποσοστό 5% καθ ΄υπέρβαση του αριθμού εισακτέων και χωρίς εξετάσεις το ακαδημαϊκό έτος 2021-2022,
  • από ενδιαφερόμενους φοιτητές που εισήχθησαν καθ' υπέρβαση του αριθμού εισακτέων στα ΑΕΙ, είτε ως Έλληνες πολίτες της Μουσουλμανικής Μειονότητας της Θράκης, είτε ως έχοντες κυπριακή καταγωγή για τους οποίους ισχύουν ειδικές διατάξεις μετεγγραφής,
  • φοιτητές – τέκνα θυμάτων της τρομοκρατίας που αναφέρονται στην παρ. 1 του άρθρου 1 του ν. 1897/1990 (Α'120),
  • φοιτητές – τέκνα στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας που τραυματίστηκαν θανάσιμα κατά τη διάρκεια διατεταγμένης υπηρεσίας.

Οι αιτήσεις γίνονται ηλεκτρονικά μέσω των ειδικών εφαρμογών στην διεύθυνση https://transfer.it.minedu.gov.gr (ή μέσω της ιστοσελίδας του Υπουργείου).

Η είσοδος στην αντίστοιχη ηλεκτρονική εφαρμογή γίνεται με τη χρήση των κωδικών που χορηγήθηκαν από τη Γραμματεία της Σχολής ή του Τμήματός τους για τις ηλεκτρονικές υπηρεσίες του Ιδρύματος στο οποίο φοιτούν. 

Να σημειωθεί ότι η κατοχή Αριθμού Φορολογικού Μητρώου (Α.Φ.Μ.) είναι υποχρεωτική για τον αιτούντα ηλεκτρονικής αίτησης με μοριοδοτούμενους λόγους, αδέλφια προπτυχιακούς φοιτητές και Έλληνες πολίτες της Μουσουλμανικής Μειονότητας της Θράκης.

Τα αποτελέσματα των ηλεκτρονικών αιτήσεων θα ανακοινωθούν μετά την λήξη της προθεσμίας υποβολής των αιτήσεων.

Δείτε ολόλκηρη την εγκύκλιο του υπουργείου Παιδείας.

crosschevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram