Υπ. Εσωτερικών: Στο τραπέζι προκήρυξη μονίμων σε Βρεφονηπιακούς Σταθμούς

Υπ. Εσωτερικών: Στο τραπέζι προκήρυξη μονίμων σε Βρεφονηπιακούς Σταθμούς

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθήκη του workenter.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Συνάντηση με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών είχε σήμερα (27/5) η Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΟΕ-ΟΤΑ (Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης).

Σύμφωνα με τους εκπροσώπους της ομοσπονδίας, ανάμεσα στα άλλα (πλήρη κατάργηση της “διάταξης Βορίδη”) τέθηκε το ζήτημα της “μονιμοποίησης” των εργαζομένων ΕΣΠΑ στις κοινωνικές δομές των δήμων, ενώ η πολιτική ηγεσία του ΥΠ.ΕΣ. ανέφερε πως “επεξεργάζεται προκήρυξη πρόσληψης μόνιμων θέσεων εργασίας με αυξημένη μοριοδότηση εμπειρίας για το υφιστάμενο προσωπικό Ε.Σ.Π.Α. των Δημοτικών Παιδικών και Βρεφονηπιακών Σταθμών“.

Μάλιστα, σύμφωνα με την ΠΟΕ-ΟΤΑ, το αρμόδιο υπουργείο δεσμεύθηκε ότι σε περίπου μία εβδομάδα θα παρουσιάσει το πλήρες πλάνο του για το πλαίσιο της αυξημένης μοριοδότησης που θα λάβουν στη νέα προκήρυξη οι εργαζόμενοι στους δημοτικούς βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς.

Υπ. Εσωτερικών: Τι σημαίνει αυξημένη μοριοδότηση

Με βάση την πρακτική του ΑΣΕΠ, όταν ένας φορέας ζητήσει αυξημένη μοριοδότηση για συγκεκριμένες κατηγορίες εργαζομένων σε προκήρυξη μονίμων (“Κ”), όπως ο νόμος επιτρέπει, ενεργοποιείται το πλαίσιο της ειδικής εμπειρίας.

Σε αυτές τις περιπτώσεις όσοι υποψήφιοι έχουν προϋπηρεσία στους φορείς που περιλαμβάνονται στην κατανομή της προκήρυξης λαμβάνουν τουλάχιστον τρία περισσότερα μόρια ανά μήνα στην εμπειρία σε σχέση με άλλους υποψηφίους.

Στην προκήρυξη 3Κ/2025 η ειδική εμπειρία έδινε 10 μόρια ανά μήνα έως τους 60 μήνες και 7 μόρια το μήνα για τους υπόλοιπους έως τους 84 μήνες.

Η μεγαλύτερη πριμοδότηση ειδικής εμπειρίας που έχει καταγραφεί σε προκηρύξεις του ΑΣΕΠ ήταν 20 μόρια το μήνα και αυτό συνέβη σε διαγωνισμό προσλήψεων στην Υγεία για όσους υπηρέτησαν σε νοσοκομεία την περίοδο του covid.

Υπ. Εσωτερικών: Τα προβλήματα με την ειδική εμπειρία

Σε παλαιότερες προκηρύξεις υπήρξαν υποψήφιοι που επιχείρησαν να προσβάλουν νομικά το καθεστώς της ειδικής εμπειρίας. Αυτή η δικαστική διαμάχη -η οποία είχε φθάσει σε προχωρημένο σημείο- είχε προβληματίσει έντονα τόσο το ΥΠ.ΕΣ. όσο και το ΑΣΕΠ.

Το αποτέλεσμα είναι τα στελέχη του ΑΣΕΠ να μη βλέπουν θετικά τους φορείς που ζητούν να μπει ειδική εμπειρία, καθώς ελλοχεύει ο κίνδυνος των προσφυγών από υποψηφίους αφενός, ενώ καθυστερεί η διεκπεραίωση των προκηρύξεων αφετέρου.

Για την απόδειξη της ειδικής εμπειρίας το ΑΣΕΠ συνηθίζει να ζητά από τους υποψηφίους συγκεκριμένες βεβαιώσεις οι οποίες ελέγχονται και επανελέγχονται, ενώ οι φορείς δεν ανταποκρίνονται άμεσα στα αιτήματα των υποψηφίων για την χορήγηση των βεβαιώσεων αυτών.

Δείτε την ανακοίνωση της ΠΟΕ-ΟΤΑ

Skip to PDF content

Πηγή φωτογραφίας: ΡΑΦΑΗΛ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ/EUROKINISSI

Τελευταία Νέα
Ακολουθήστε το workenter.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για εργασία, προσλήψεις, ΑΣΕΠ, προκηρύξεις και επιδόματα
Ακολούθησε το workenter.gr στο Facebook ...για να μη χάνεις είδηση!
Daily Review

Ενημερώσου Πρώτος

ΜΗΤ: 232509

Αποστολή δελτίων τύπου: enimerosi@workenter.gr

Designed by Sinc.

Developed by Whiskey

© Copyright 2026 workenter.gr