Υπ. Εσωτερικών: “Κλείδωσαν” τα δύο πιστοποιητικά που βγαίνουν αυτεπάγγελτα
Το υπουργείο Εσωτερικών με απόφασή του προσδιόρισε τα δύο πιστοποιητικά που βγαίνουν αυτεπάγγελτα από τις υπηρεσίες χωρίς να “τρέχει” ο ενδιαφερόμενος.
Πρόκειται για τα πιστοποιτηικά οικογενειακής κατάστασης και γέννησης. Σύμφωνα με την απόφαση του ΥΠ.ΕΣ. όπου απαιτείται η έκδοση των δύο πιστοποιητικών για διοικητικές πράξεις αυτά θα τα εκδίδουν μόνες τους οι υπηρεσίες, εφόσον κρίνουν ότι είναι απαραίτητα για να προχωρήσει η υπόθεση του ενδιαφερόμενου.
Οι υπηρεσίες, όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στην απόφαση, “υποχρεούνται να εκδίδουν αυτεπαγγέλτως και να τα αντλούν ηλεκτρονικά σε πραγματικό χρόνο”.
Υπ. Εσωτερικών: Ποιες είναι οι εξαιρέσεις
Οι υπηρεσίες του Δημοσίου θα εξακολουθούν να εκδίδουν πιστοποιητικό γέννησης και οικογενειακής κατάστασης με αίτηση του υποψηφίου σε τρεις μόνο περιπτώσεις:
- Δικαστική χρήση
- Χρήση στον ιδιωτικό τομέα
- Χρήση στην αλλοδαπή
Ολόκληρη η απόφαση του υπουργείου Εσωτερικών
Δείτε ολόκληρη την απόφαση:
Skip to PDF content- 22 λεπτά πριν Meteo.gr: Πάνω από 480.000 καμένα στρέμματα στη Δυτική Αττική σε εννέα χρόνια
- 44 λεπτά πριν Δυτική Αττική: Ήχησε ξανά το 112 για Λούμπα, Μορφέικα και Άνω Αλεποχώρι
- 48 λεπτά πριν Η απαλλαγή των υπηρεσιών εκπαίδευσης από τον ΦΠΑ στην ψηφιακή εποχή









