Σήμερα αναμένεται να πραγματοποιηθεί η πρώτη καταβολή για τις συντάξεις Μαΐου, ενώ η διαδικασία θα ολοκληρωθεί αύριο με τη δεύτερη και τελευταία δόση.
Πότε εμφανίζονται τα χρήματα
Ο ΕΦΚΑ προχωρά σήμερα το απόγευμα στην πίστωση της πρώτης δόσης. Όπως συμβαίνει συνήθως, τα ποσά γίνονται διαθέσιμα στα ΑΤΜ από την προηγούμενη ημέρα της επίσημης πληρωμής, με τους πρώτους δικαιούχους να βλέπουν τα χρήματά τους μετά τις 17:00.
Οι ημερομηνίες πληρωμής
Οι πληρωμές ακολουθούν τον διαχωρισμό μεταξύ Μισθωτών και Μη Μισθωτών:
Παρασκευή 24 Απριλίου 2026: Καταβάλλονται οι κύριες συντάξεις των πρώην ταμείων Μη Μισθωτών (ΟΑΕΕ, ΟΓΑ, ΕΤΑΑ), οι συντάξεις που απονεμήθηκαν μετά τη σύσταση του ΕΦΚΑ (από 1/1/2017 και μετά), καθώς και όλες οι επικουρικές συντάξεις του ιδιωτικού τομέα.
Δευτέρα 27 Απριλίου 2026: Πληρώνονται οι κύριες συντάξεις των πρώην ταμείων Μισθωτών (ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, τράπεζες, ΟΤΕ, ΔΕΗ κ.ά.), καθώς και οι κύριες και επικουρικές συντάξεις του Δημοσίου.
Από πότε μπαίνουν τα χρήματα
Οι πιστώσεις ξεκινούν από το απόγευμα της προηγούμενης ημέρας κάθε πληρωμής. Έτσι, οι πρώτοι συνταξιούχοι βλέπουν τα χρήματα ήδη από την Πέμπτη 23 Απριλίου, ενώ η διαδικασία ολοκληρώνεται με την τελευταία καταβολή την Παρασκευή 24 Απριλίου.
Με αυτόν τον τρόπο, οι πληρωμές γίνονται σταδιακά, διευκολύνοντας την ομαλή εξυπηρέτηση των δικαιούχων.
Η Μαρία Τριγώνη σπούδασε Δημοσιογραφία. Έχει εργαστεί σε ειδησεογραφικές ιστοσελίδες Radar.gr, ενώ έχει αρθρογραφήσει σε πολιτιστικά και ταξιδιωτικά sites ExploringGreece.tv, Artviews.gr. Στο workenter.gr ασχολείται με το ελεύθερο ρεπορτάζ, ενώ καλύπτει και τη θεματολογία της κοινωνικής πολιτικής.