Ξεκινά η δίκη για τα Τέμπη: Στο εδώλιο οι υπεύθυνοι για το “χαμένο” βιντεοληπτικό υλικό

Ξεκινά η δίκη για τα Τέμπη: Στο εδώλιο οι υπεύθυνοι για το “χαμένο” βιντεοληπτικό υλικό

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθήκη του workenter.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Λάρισας αναμένεται να ξεκινήσει σήμερα η δίκη που αφορά την υπόθεση σχετικά με τον τρόπο διαχείρισης και διατήρησης του βιντεοληπτικού υλικού από το σιδηροδρομικό δυστύχημα στα Τέμπη.

Η διαδικασία είχε διακοπεί στις 13 Οκτωβρίου, καθώς απουσίαζαν συνήγοροι υπεράσπισης κατηγορουμένων, ενώ αίτημα για αναβολή είχε απορριφθεί από το δικαστήριο.

Μετά από πρόταση της εισαγγελέα, το δικαστήριο διέταξε την αυτοπρόσωπη παρουσία όλων των κατηγορουμένων στη σημερινή συνεδρίαση. Στην προηγούμενη δικάσιμο, παρών στη δικαστική αίθουσα ήταν μόνο ο πρώην Πρόεδρος του ΟΣΕ.

Μεταξύ των κατηγορουμένων βρίσκονται ο πρώην διευθύνων σύμβουλος του ΟΣΕ (2023–2025) και ο νόμιμος εκπρόσωπος της εταιρείας Interstar Security.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, οι κατηγορούμενοι δεν προσκόμισαν στον εφέτη ανακριτή Σωτήρη Μπακαΐμη το βιντεοληπτικό υλικό από τον Εμπορευματικό Σταθμό Θεσσαλονίκης, από όπου αναχώρησε η αμαξοστοιχία το βράδυ της 28ης Φεβρουαρίου 2023. Επιπλέον, κατηγορούνται για την επανεγγραφή νέων δεδομένων στους ψηφιακούς σκληρούς δίσκους τους τους πρώτους μήνες μετά το δυστύχημα.

Γεωργία Ζιαγάκη

Γεωργία Ζιαγάκη

Η Γεωργία Ζιαγάκη σπούδασε Δημοσιογραφία στην Αθήνα. Από το 2022 εργάζεται σε ειδησεογραφικά μέσα καλύπτοντας οικονομικό ρεπορτάζ και διεθνή. Ειδίκευση στις συνεντεύξεις. Δημιουργός ψηφιακού περιεχομένου, digital trends editor.

Όλα τα άρθρα

Τελευταία Νέα
Ακολουθήστε το workenter.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για εργασία, προσλήψεις, ΑΣΕΠ, προκηρύξεις και επιδόματα
Ακολούθησε το workenter.gr στο Facebook ...για να μη χάνεις είδηση!
Exit mobile version