«Βύρων» σαρώνει την Αττική: Τι έρχεται τις επόμενες ώρες

Έντονα καιρικά φαινόμενα πλήττουν από το απόγευμα της Πέμπτης την Αττική, καθώς η κακοκαιρία «Byron» σαρώνει το Λεκανοπέδιο με ισχυρή καταιγίδα που ξέσπασε λίγο μετά τις 17:00. Σε πολλές περιοχές, οι δρόμοι έχουν μετατραπεί σε ποτάμια, ενώ η κυκλοφορία έχει διακοπεί στην οδό Πειραιώς από τη Χαμοστέρνα έως την Πέτρου Ράλλη, στο ρεύμα προς Αθήνα, λόγω συσσώρευσης υδάτων.
Με απόφαση του Περιφερειάρχη Αττικής, Νίκου Χαρδαλιά, όλα τα σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης – δημόσια και ιδιωτικά – θα παραμείνουν κλειστά την Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου, για λόγους ασφαλείας μαθητών και εκπαιδευτικών. Η απόφαση συνοδεύεται από εκτιμήσεις της Πολιτικής Προστασίας και της ΕΜΥ σχετικά με την περαιτέρω επιδείνωση του καιρού και τους κινδύνους μετακίνησης.
Σε πλήρη επιφυλακή ο κρατικός μηχανισμός
Κατά τη διάρκεια διυπουργικής σύσκεψης υπό τον Υπουργό Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Γιάννη Κεφαλογιάννη, ζητήθηκε μέγιστη ετοιμότητα από όλους τους εμπλεκόμενους φορείς. Ο υπουργός τόνισε ότι το επόμενο 48ωρο απαιτεί αυξημένη προσοχή, καλώντας τους πολίτες να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες της Πολιτικής Προστασίας.
Μεταξύ των μέτρων που αποφασίστηκαν:
- Το Πυροσβεστικό Σώμα παραμένει σε κατάσταση επιφυλακής.
- Ένοπλες Δυνάμεις, ΕΛ.ΑΣ. και Λιμενικό βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα.
- Περιφέρειες, δήμοι, Δασική Υπηρεσία, ΔΕΔΔΗΕ, ΑΔΜΗΕ, ΕΚΑΒ και παραχωρησιούχοι αυτοκινητοδρόμων έχουν ενεργοποιηθεί για άμεση παρέμβαση.
- Οι υπηρεσίες των Υπουργείων Υποδομών, Υγείας, Μεταφορών και Περιβάλλοντος ενισχύουν τα επιχειρησιακά τους σχέδια.
Ραγδαίες βροχές σε Πελοπόννησο, Πιερία και Αττική
Σύμφωνα με το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών / Meteo.gr, οι μεγαλύτερες ποσότητες βροχής έως τις 16:00 καταγράφηκαν στη Σκάλα Λακωνίας (109.6 mm) και στο Δίον Πιερίας (101.2 mm). Στην Αττική, τα εντονότερα φαινόμενα εντοπίστηκαν στα δυτικά, με 71.4 mm στη Βλυχάδα και 67.6 mm στα Βίλια.
Η πρόγνωση της ΕΜΥ για την Παρασκευή
Ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα συνεχιστούν σε κεντρική Μακεδονία, Θεσσαλία, Σποράδες, ανατολική Στερεά, Εύβοια, Κυκλάδες, Κρήτη, ανατολικό Αιγαίο, Δωδεκάνησα και ανατολική/νότια Πελοπόννησο.
Τοπικές χιονοπτώσεις αναμένονται σε ορεινά τμήματα της δυτικής Μακεδονίας και της Ηπείρου.
Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει μικρή πτώση στα βορειοδυτικά, με άνεμους έως 8 μποφόρ τοπικά στο Αιγαίο.
- 16 λεπτά πριν Το ελληνικό νησί που βυθίζεται σιγά-σιγά
- 1 ώρα πριν Τι σημαίνει το «N» στο κινητό σου
- 2 ώρες πριν Το σχέδιο των Χιλιανών διαρρηκτών: Πώς «χτυπούν» πολυτελείς κατοικίες στην Ελλάδα















