Βρετανία: Βασιλικές τιμές στο ζεύγος Τραμπ

Χεράκι-χεράκι έφτασαν ο Ντόναλντ Τραμπ και η Πρώτη Κυρία Μελάνια στο Κάστρο Γουίνδσορ το μεσημέρι της Τετάρτης, με το ελικόπτερο Marine One να προσγειώνεται στον χώρο του κτήματος.
Στο Walled Garden, τους υποδέχθηκαν πρώτοι ο Πρίγκιπας και η Πριγκίπισσα της Ουαλίας, Ουίλιαμ και Κέιτ, οι οποίοι στη συνέχεια τους συνόδευσαν στο Victoria House, όπου τους περίμεναν ο Βασιλιάς Κάρολος Γ’ και η Βασίλισσα Καμίλα.
Αν και η Καμίλα ήταν αδιάθετη την προηγούμενη ημέρα, βασιλικές πηγές επιβεβαίωσαν τη συμμετοχή της σε όλες τις εκδηλώσεις. Η υποδοχή πραγματοποιήθηκε με τη συνοδεία της μπάντας του Ιππικού του Βασιλικού Οίκου, ενώ ακούστηκαν οι εθνικοί ύμνοι ΗΠΑ και Βρετανίας.
Ακολούθησε περιήγηση με άμαξες στο κτήμα του Γουίνδσορ, με την παρουσία περίπου 80 στρατιωτών που συνόδευαν τον βασιλιά.

Στη συνέχεια, ο Τραμπ και η Μελάνια θα επισκεφθούν ιδιωτικά τον τάφο της Βασίλισσας Ελισάβετ Β’ για την κατάθεση στεφάνου. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει και στρατιωτική τελετή στον Ανατολικό Χλοοτάπητα, καθώς και εντυπωσιακή πτήση της ομάδας Red Arrows μαζί με αμερικανικά F-35.
Το βράδυ, ο Βασιλιάς Κάρολος Γ’ θα παραθέσει επίσημο δείπνο προς τιμήν του προεδρικού ζεύγους, εκφωνώντας την κεντρική ομιλία.
- 3 λεπτά πριν Πανελλήνιες 2026: Σε ποια μαθήματα εξετάζονται σήμερα (4/6) οι υποψήφιοι των ΕΠΑΛ
- 5 λεπτά πριν Άλιμος: Σύλληψη 15χρονου για ληστεία και τραυματισμό ηλικιωμένης
- 11 λεπτά πριν Φωτιά σε σπίτι στα Γιαννιτσά: Αστυνομικός έσωσε δύο ανήλικες αδελφές


















