Βουλή: Ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία το νομοσχέδιο για την τεχνητή νοημοσύνη
Το νομοσχέδιο του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης με τίτλο «Μέτρα εφαρμογής του Ευρωπαϊκού Κανονισμού για την τεχνητή νοημοσύνη» ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία από την Ολομέλεια της Βουλής.
Το νομοσχέδιο έρχεται να βάλει τάξη σε μια καινούργια προοπτική για τη χώρα
Ο Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Δημήτρης Παπαστεργίου, δήλωσε ότι το νομοσχέδιο έρχεται να βάλει τάξη σε μια καινούργια προοπτική για τη χώρα, που είναι η τεχνητή νοημοσύνη.
Στη συνέχεια συμπλήρωσε πως «Στόχος είναι να προετοιμάσουμε τις αρμόδιες αρχές, με στελέχωση, πόρους και υποδομές για να θωρακίσουμε τη χώρα και να προστατεύσουμε τους πολίτες μας από την αξιοποίηση και τη χρήση της σύγχρονης και αναγκαίας τεχνολογίας. Η Ελλάδα αποδεικνύει ότι είναι εκεί και συμμετέχει ενεργά σε όλο αυτό το τοπίο».
Από την πλευρά τους, τα κόμματα της Αντιπολίτευσης αναγνώρισαν μεν την αναγκαιότητα θέσπισης κανόνων για τη χρήση της τεχνητής νοημοσύνης, ωστόσο αμφισβήτησαν την αποτελεσματικότητα των νέων ρυθμίσεων κάνοντας λόγο για απουσία ολοκληρωμένης εθνικής στρατηγικής, έλλειψη σαφών κανόνων και ξεκάθαρων αρμοδιοτήτων.
Να σημειωθεί, ότι υπέρ της αρχής του νομοσχεδίου τάχθηκαν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, ενώ το καταψήφισαν όλα τα υπόλοιπα κόμματα της Αντιπολίτευσης, ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ, ΕΛ.ΛΥ, ΝΙΚΗ και Πλεύση Ελευθερίας.
Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ.
- 14 λεπτά πριν Σούπερ μάρκετ: Μειώσεις έως 30% σε 1.660 προϊόντα από 31 Αυγούστου – Πώς θα τα εντοπίσετε
- 34 λεπτά πριν ΑΣΕΠ: 1.866 μόνιμες προσλήψεις ΑμεΑ σε όλη την Ελλάδα
- 49 λεπτά πριν Τροχαίο στη Θεσσαλονίκη: Νεκρός 20χρονος οδηγός μηχανής – Σύγκρουση με ΙΧ στον Χορτιάτη









