Βουλή: «Μάχη» για τα Ταμεία Επαγγελματικής Ασφάλισης – Τι υποστηρίζει η κυβέρνηση, τι λέει η αντιπολίτευση

Βουλή: «Μάχη» για τα Ταμεία Επαγγελματικής Ασφάλισης – Τι υποστηρίζει η κυβέρνηση, τι λέει η αντιπολίτευση

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθήκη του workenter.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Στη Βουλή συνεχίστηκε η συζήτηση για το νομοσχέδιο που αφορά τα Ταμεία Επαγγελματικής Ασφάλισης, με την κυβέρνηση να υποστηρίζει ότι οι αλλαγές ενισχύουν τον θεσμό της συμπληρωματικής ασφάλισης και διευρύνουν τη δυνατότητα συμμετοχής εργαζομένων και μικρότερων επιχειρήσεων.

Η Νέα Δημοκρατία τόνισε ότι τα Ταμεία Επαγγελματικής Ασφάλισης αποτελούν προαιρετικό και ανταποδοτικό μηχανισμό, μέσω του οποίου εργαζόμενοι και εργοδότες μπορούν να εξασφαλίζουν πρόσθετη σύνταξη πέραν της δημόσιας ασφάλισης.

Από την πλευρά του, το ΠΑΣΟΚ υποστήριξε ότι η κυβέρνηση επιχειρεί να διορθώσει αδυναμίες του προηγούμενου θεσμικού πλαισίου, επισημαίνοντας ότι χρειάζεται ευρύτερη πρόσβαση των εργαζομένων στον δεύτερο πυλώνα ασφάλισης.

ΚΚΕ, ΣΥΡΙΖΑ, Ελληνική Λύση, Νίκη και Πλεύση Ελευθερίας άσκησαν έντονη κριτική, εκφράζοντας ανησυχίες για μεγαλύτερη εμπλοκή της ιδιωτικής αγοράς στη συνταξιοδοτική αποταμίευση, μεταφορά του επενδυτικού κινδύνου στους ασφαλισμένους, ελλείψεις στη λογοδοσία και περιορισμό του συλλογικού χαρακτήρα της επαγγελματικής ασφάλισης.

Τελευταία Νέα
Ακολουθήστε το workenter.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για εργασία, προσλήψεις, ΑΣΕΠ, προκηρύξεις και επιδόματα
Ακολούθησε το workenter.gr στο Facebook ...για να μη χάνεις είδηση!
Exit mobile version