Βορίζια: Στον ανακριτή σήμερα (22/5) οι 3 συλληφθέντες – Στο μικροσκόπιο και επιδοτήσεις ΟΠΕΚΕΠΕ

Βορίζια: Στον ανακριτή σήμερα (22/5) οι 3 συλληφθέντες – Στο μικροσκόπιο και επιδοτήσεις ΟΠΕΚΕΠΕ

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθέστε το workenter.gr στις προτιμώμενες πηγές σας στην Gooogle

Νέα τροπή παίρνει η πολύκροτη υπόθεση στα Βορίζια Κρήτης, καθώς οι τρεις συλληφθέντες, που φέρονται σύμφωνα με τη δικογραφία να αποτελούν κεντρικά πρόσωπα εγκληματικής δράσης στην περιοχή, αναμένεται να βρεθούν σήμερα, Παρασκευή 22 Μαΐου, ενώπιον ανακριτή και εισαγγελέα.

Σημαντικό: Για να βλέπεις πρώτος παρόμοια θέματα, μπες ΕΔΩ και κάνε τικ στο τετραγωνίδιο του workenter.gr! 

Η υπόθεση έχει προκαλέσει έντονο ενδιαφέρον, καθώς πέρα από τις σοβαρές καταγγελίες για εκβιασμούς, καταπατήσεις αγροτεμαχίων, απειλές, ξυλοδαρμούς και φθορές περιουσιών, στο μικροσκόπιο των Αρχών μπαίνουν πλέον και στοιχεία που σχετίζονται με πιθανές παράνομες αγροτικές επιδοτήσεις μέσω ΟΠΕΚΕΠΕ.

Τι αναφέρει η δικογραφία για τα Βορίζια

Σύμφωνα με τη δικογραφία, η οποία παραμένει ανοιχτή και εμπλουτίζεται συνεχώς με νέα στοιχεία, οι κατηγορούμενοι φέρονται να ασκούσαν πιέσεις και εκφοβισμό σε κατοίκους χωριών του Δήμου Αμαρίου, κυρίως σε αγρότες και κτηνοτρόφους.

Οι τρεις κατηγορούμενοι είναι συγγενείς μεταξύ τους και συγκεκριμένα πρόκειται για δύο αδέλφια ηλικίας 44 και 39 ετών, καθώς και τον 43χρονο θείο τους, ο οποίος συνελήφθη στην Αθήνα και μεταφέρθηκε στην Κρήτη.

Κατά πληροφορίες, οι ίδιοι αναμένεται να αρνηθούν τις κατηγορίες στο σύνολό τους, υποστηρίζοντας ότι πρόκειται για σκευωρία σε βάρος τους.

ΟΠΕΚΕΠΕ: Τι ερευνά η ΕΛ.ΑΣ.

Ιδιαίτερο βάρος δίνουν οι αστυνομικές αρχές στα ευρήματα που προέκυψαν κατά τη διάρκεια των ερευνών και τα οποία φαίνεται να συνδέονται με αγροτικές επιδοτήσεις του ΟΠΕΚΕΠΕ.

Η εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ., Κωνσταντία Δημογλίδου, αποκάλυψε ότι εξετάζονται στοιχεία σύμφωνα με τα οποία κάποια από τα πρόσωπα που περιλαμβάνονται στη δικογραφία ενδέχεται να λάμβαναν παράνομες επιδοτήσεις.

Παράλληλα, κατά τις αστυνομικές επιχειρήσεις εντοπίστηκαν:

  • όπλα,
  • ναρκωτικές ουσίες,
  • χρηματικά ποσά,
  • καθώς και παράνομος οπλισμός.

Τα νέα αυτά στοιχεία αναμένεται να αξιολογηθούν περαιτέρω κατά την ανακριτική διαδικασία.

Οι φόβοι των κατοίκων και οι καταγγελίες

Η υπόθεση φαίνεται να έχει βαθιές ρίζες στην τοπική κοινωνία. Ήδη από το 2022, συνολικά 107 κάτοικοι των Δήμων Αμαρίου και Φαιστού είχαν αποστείλει αναφορά στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, περιγράφοντας –όπως υποστήριζαν– περιστατικά βίας, εκφοβισμού και πίεσης.

Ωστόσο, παρά τον μεγάλο αριθμό πιθανών παθόντων, μόνο 40 άτομα φέρονται να έδωσαν επίσημες πληροφορίες στην Ελληνική Αστυνομία, με αρκετούς κατοίκους να εμφανίζονται επιφυλακτικοί, φοβούμενοι πιθανές συνέπειες.

Η ΕΛ.ΑΣ., πάντως, καλεί όσους διαθέτουν στοιχεία να συνεργαστούν με τις Αρχές, υπογραμμίζοντας ότι η πλήρης διερεύνηση της υπόθεσης εξαρτάται και από τις καταγγελίες των πραγματικών θυμάτων.

Το ενδιαφέρον πλέον στρέφεται στις απολογίες των τριών συλληφθέντων, καθώς οι δικαστικές Αρχές εξετάζουν μία υπόθεση που προκαλεί ισχυρούς κραδασμούς στην τοπική κοινωνία της Κρήτης.

Τελευταία Νέα
Ακολουθήστε το workenter.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για εργασία, προσλήψεις, ΑΣΕΠ, προκηρύξεις και επιδόματα
Daily Review
Background decoration Background decoration
Διορισμός Τώρα!
01

Κάνεις εγγραφή στην πλατφόρμα

Κάνεις εγγραφή στην πλατφόρμα (μηνιαία ή ετήσια) για να μαθαίνεις όλες τις θέσεις ανάλογα με τα προσόντα σου.

02

Μάθε πρώτος τις προκηρύξεις

Μάθε πρώτος ποιες προκηρύξεις θα εκδώσουν ΑΣΕΠ και φορείς. Έλα ένα βήμα πιο κοντά στον διορισμό.

03

Επιλέγεις τη θέση που σε ενδιαφέρει

Αξιοποιείς πλήρως τη μοριοδότηση ΑΣΕΠ με προκηρύξεις που ταιριάζουν στην ειδικότητα και την περιοχή σου.

04

Κάνεις την αίτηση σωστά και έγκυρα

Μεγιστοποιείς το χρόνο δημιουργίας σωστής αίτησης για προκηρύξεις μονίμων «Κ» και ορισμένου χρόνου (ΣΟΧ).

Αγγελίες

Τεχνικοί – Τεχνίτες - Εργάτες

Αποθηκάριοι – Αττική (Μαρκόπουλο )

Η Αθηναϊκή Στρωματοποιία ΑΕΒΕ αναζητά έμπειρο Εργάτη Αποθήκης για να ενταχθεί στην δυναμική τους ομάδα στις εγκαταστάσεις στο Μαρκόπουλο Αττικής.

Μαρκόπουλο Λήξη: 28-06-2026
Οικιακές Εργασίες – Καθαριότητα

Προσωπικό Καθαριότητας – Αττική (Χαϊδάρι)

Η Εταιρεία καθαρισμού Alpha Clean Services με έδρα το Χαϊδάρι αναζητά έμπειρη καθαρίστρια για στελέχωση συνεργείου καθαρισμού πολυκατοικιών.

Χαϊδάρι Λήξη: 26-06-2026
Υγεία – Ομορφιά

Φαρμακοποιοί – Αττική (Κηφισιά)

Τα Φαρμακεία Παντελής Μαλιωτάκης - Pamepharmacy στα βόρεια προάστια της Αττικής αναζητούν συνεργάτες με επαγγελματισμό, ομαδικό πνεύμα και θετική διάθεση για την θέση του Φαρμακοποιού.

Κηφισιά Λήξη: 26-06-2026
Τεχνικοί – Τεχνίτες - Εργάτες

Αποθηκάριοι – Αττική (Αθήνα)

Η εταιρεία Βενέτης Α.Β.Ε.Ε.Τ., κορυφαία αλυσίδα στον κλάδο της αρτοποιίας, της ζαχαροπλαστικής, των έτοιμων γευμάτων και του καφέ αναζητά Αποθηκάριο – Πικαδόρο (Picker) Μαναβικής με έδρα τις κεντρικές εγκαταστάσεις της στη Λυκόβρυση.

Αθήνα Λήξη: 26-06-2026
Εστίαση – Εξυπηρέτηση

Ζαχαροπλάστες – Αττική (Αθήνα)

Το βραβευμένο με Michelin Plate εστιατόριο «VEZENÉ» επιθυμεί να εντάξει στην ομάδα του Pastry Chef.

Αθήνα Λήξη: 25-06-2026
Οδηγοί – Μηχανοτεχνίτες

Οδηγοί – Αττική (Αθήνα)

Η Εταιρεία ανακύκλωσης ΤΕΧΑΝ Α.Β.Ε.Ε., επιθυμεί να στελεχώσει την ομάδα της στο έργο της μεταφοράς και αναζητά υποψήφιους Οδηγούς με δίπλωμα Ε΄ κατηγορίας.

Αθήνα Λήξη: 25-06-2026
Οδηγοί – Μηχανοτεχνίτες

Οδηγοί – Αττική (Πειραιάς)

Η εταιρεία Kordoni.gr με έδρα τον Πειραιά, με πολυετή δραστηριότητα στην εισαγωγή και διανομή ναυτιλιακών προϊόντων αναζητά οδηγό για διανομές εντός Αττικής.

Πειραιάς Λήξη: 16-06-2026
Πωλητές

Πωλητές – Κεντρική Μακεδονία (Θεσσαλονίκη)

Η εταιρία Συμβούλων Upgrade για λογαριασμό πελάτη της, που δραστηριοποιείται στον χώρο της επαγγελματικής αισθητικής και της διανομής premium beauty brands, αναζητά Πωλήτρια.

Θεσσαλονίκη Λήξη: 12-06-2026

Ενημερώσου Πρώτος

ΜΗΤ: 210521

Αποστολή δελτίων τύπου: [email protected]

Designed by Sinc.

Developed by Whiskey

© Copyright 2026 workenter.gr