Βορίζια: «Φρούριο» το χωριό μετά το μακελειό – Σε ύψιστο συναγερμό η Αστυνομία για νέα βεντέτα

Βορίζια: «Φρούριο» το χωριό μετά το μακελειό – Σε ύψιστο συναγερμό η Αστυνομία για νέα βεντέτα

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθήκη του workenter.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Το χωριό Βορίζια στο Ηράκλειο θυμίζει πλέον «φρούριο» μετά το αιματηρό περιστατικό που συγκλόνισε ολόκληρη την Κρήτη.

Η Αστυνομία παραμένει σε επιφυλακή, καθώς οι φόβοι για αντίποινα και νέα βεντέτα αυξάνονται ώρα με την ώρα, ενώ το χωριό τελεί υπό αυστηρό αποκλεισμό.

Ενισχυμένη αστυνομική παρουσία και έρευνες σε κάθε σημείο

Πάνοπλοι άνδρες των ΕΚΑΜ και αξιωματικοί της Διεύθυνσης Ανθρωποκτονιών, γνωστοί ως «ελληνικό FBI», συνεχίζουν τις έρευνες σπιθαμή προς σπιθαμή για να εντοπίσουν τους υπευθύνους του μακελειού που σημειώθηκε το πρωί του Σαββάτου 1 Νοεμβρίου, αφήνοντας πίσω του δύο νεκρούς και τέσσερις τραυματίες.

Το πρωί της Δευτέρας, οι αστυνομικοί ακινητοποιούσαν κάθε όχημα που εισερχόταν ή έβγαινε από το χωριό, πραγματοποιώντας σωματικούς ελέγχους και επιθεωρώντας οχήματα για τυχόν όπλα ή πυρομαχικά.

Όπως αναφέρουν πληροφορίες, οι έρευνες επεκτείνονται σε σπίτια, αποθήκες και ποιμνιοστάσια, καθώς εκτιμάται ότι οι καταζητούμενοι ενδέχεται να έχουν βρει καταφύγιο σε απομονωμένα σημεία της περιοχής.

Νέα στοιχεία για τους καταζητούμενους και τις έρευνες

Μέχρι στιγμής έχουν γίνει πολλαπλές εφόδους σε σπίτια εμπλεκομένων, με την Αστυνομία να κατασχέτει βαρύ οπλισμό, μεταξύ των οποίων ένα πολεμικό τυφέκιο, ένα δίκαννο, δύο καραμπίνες (μία χωρίς σειριακό αριθμό), καθώς και δεκάδες φυσίγγια και μαχαίρια.

Οι τρεις άνδρες που αναζητούνται θεωρούνται ιδιαίτερα επικίνδυνοι, ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, ένας εξ αυτών είναι ο γιος της 56χρονης νοσοκόμας, η οποία έχασε τη ζωή της στη συμπλοκή.

Οι ποινικές διώξεις που έχουν ασκηθεί περιλαμβάνουν ανθρωποκτονία από πρόθεση, απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συρροή και από κοινού, καθώς και παραβάσεις περί όπλων και φθορά ξένης περιουσίας.

Η κηδεία του 39χρονου και το βαρύ κλίμα στο χωριό

Το μεσημέρι της Δευτέρας, στις 14:00, τελείται η κηδεία του 39χρονου πατέρα πέντε παιδιών στον Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στα Βορίζια, υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας.

Η σορός του, η οποία σύμφωνα με την ιατροδικαστική εξέταση έφερε τουλάχιστον τέσσερα τραύματα από διαφορετικά όπλα, μεταφέρθηκε το βράδυ της Κυριακής στο σπίτι του, όπου εκτυλίχθηκαν σκηνές βαθιάς οδύνης.

Συγκλονιστική λεπτομέρεια αποτελεί το γεγονός ότι λίγες ώρες μετά τον θάνατό του, σε στενό οικογενειακό κύκλο, βαπτίστηκαν τρία από τα παιδιά του — με το ένα να παίρνει το όνομά του νεκρού πατέρα, σύμφωνα με το τοπικό έθιμο.

Ανησυχία για νέα επεισόδια – Κλειστά σχολεία στα Βορίζια και τον Ζαρό

Το χωριό έχει αποκλειστεί πλήρως, με τους αστυνομικούς να έχουν ακροβολιστεί περιμετρικά για να αποτρέψουν οποιαδήποτε απόπειρα εκδίκησης.

Παράλληλα, τα σχολεία σε Βορίζια και Ζαρό (δημοτικά, γυμνάσια και νηπιαγωγεία) θα παραμείνουν κλειστά σήμερα και αύριο, ενώ στην περιοχή αναμένονται παιδοψυχολόγοι και κοινωνικοί λειτουργοί για να στηρίξουν τους μαθητές που ζουν μέσα σε κλίμα φόβου.

Οι Αρχές βρίσκονται σε ύψιστο συναγερμό, επιδιώκοντας να αποτρέψουν κάθε πιθανό επεισόδιο που θα μπορούσε να αναζωπυρώσει παλιές έχθρες.

Όπως αναφέρουν αστυνομικές πηγές, η υπόθεση παρακολουθείται στενά από την ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ., καθώς πρόκειται για ένα περιστατικό που ενδέχεται να εξελιχθεί σε βεντέτα αν δεν υπάρξει ψυχραιμία.

Τελευταία Νέα
Ακολουθήστε το workenter.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για εργασία, προσλήψεις, ΑΣΕΠ, προκηρύξεις και επιδόματα
Ακολούθησε το workenter.gr στο Facebook ...για να μη χάνεις είδηση!
Daily Review
Arrow Ροή Ειδήσεων

Ενημερώσου Πρώτος

ΜΗΤ: 232509

Αποστολή δελτίων τύπου: enimerosi@workenter.gr

Designed by Sinc.

Developed by Whiskey

© Copyright 2026 workenter.gr