Βόλος: Κλοπή σε νοσοκομείο– Δύο τηλεοράσεις και υπολογιστές στα χέρια νεαρών δραστών
Στόχος ληστών έγινε το Νοσοκομείο Βόλου, όταν νεαροί δράστες κατάφεραν να αφαιρέσουν δύο τηλεοράσεις και τρεις ηλεκτρονικούς υπολογιστές από αποθήκη του Τμήματος Μεσογειακής Αναιμίας.
Το περιστατικό έγινε αντιληπτό στις 17 Νοεμβρίου, προκαλώντας έντονη ανησυχία όχι μόνο για την κλοπή, αλλά και για τα σοβαρά κενά ασφαλείας, καθώς οι υπολογιστές ήταν συνδεδεμένοι με τον κεντρικό server της μονάδας και ενδέχεται να περιείχαν ευαίσθητα δεδομένα ασθενών.
Η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου ξεκίνησε άμεσα την έρευνα, συλλέγοντας αποτυπώματα και λαμβάνοντας μαρτυρίες. Καθοριστική φέρεται να ήταν η κατάθεση υπαλλήλου της Ψυχιατρικής Κλινικής, ο οποίος την προηγούμενη ημέρα είχε δει άτομο με κουκούλα να μεταφέρει ένα κιβώτιο και να το παραδίδει σε δεύτερο νεαρό έξω από το νοσοκομείο.
Η σκηνή αυτή είχε μάλιστα καταγραφεί τυχαία από πολίτη, ο οποίος έστειλε σχετική φωτογραφία στη διοίκηση του νοσοκομείου μέσω e-mail, ενισχύοντας σημαντικά το αποδεικτικό υλικό.
Με βάση τα στοιχεία που συγκεντρώθηκαν, οι αστυνομικές αρχές ταυτοποίησαν τους δράστες. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, πρόκειται για έναν ανήλικο και έναν νεαρό ενήλικο, στα σπίτια των οποίων εντοπίστηκε ο κλεμμένος εξοπλισμός.
- 1 λεπτό πριν Κατεπείγουσα προκαταρκτική για τις ρωγμές από τα έργα μετρό στην Κυψέλη
- 12 λεπτά πριν Καθαριότητα στα σχολεία: Αύριο (16/7) οι αιτήσεις για νέες θέσεις στο Δήμο Σοφάδων
- 20 λεπτά πριν Θάνατος ζευγαριού στον Πειραιά: «Το μονοξείδιο του άνθρακα προκαλεί απώλεια αισθήσεων μέσα σε λίγα λεπτά»








