«Βλέπουμε συνέχεια νεαρά άτομα σωριασμένα, δεχόμαστε απειλές» – Τι αναφέρουν μάρτυρες για το κλαμπ στο Γκάζι

Κάτοικοι που μένουν κοντά στο κλαμπ στο Γκάζι, όπου τα ξημερώματα της Κυριακής (19/10) κατέρρευσε και έχασε τη ζωή της η 16χρονη Ζωή-Άννα, περιγράφουν σοκαριστικές καταστάσεις.
Σύμφωνα με μαρτυρίες τους, δεν είναι η πρώτη φορά που νεαρά άτομα βρίσκονται σωριασμένα έξω από το συγκεκριμένο μαγαζί.
«Δεχόμαστε απειλές για τη ζωή μας αν τολμήσουμε να μιλήσουμε. Το Σάββατο το βράδυ που κατέρρευσε η κοπέλα, όπως και σε προηγούμενα Σαββατοβράδια, βλέπαμε νεαρά άτομα σωριασμένα στο πεζούλι έξω από το κλαμπ. Η κοπέλα έχασε τις αισθήσεις της εδώ και πέθανε, και τρέχουν όλοι. Άλλες φορές που νεαροί μέθυσαν αλλά συνήλθαν, κανείς δεν αντιδρούσε», είπε μια γυναίκα που μένει απέναντι από το κλαμπ.
Μια άλλη κάτοικος ανέφερε: «Κατακλύζεται από νεολαία τα Σαββατοκύριακα. Μακάρι να μπορούσαν να το κλείσουν. Γνωρίζουμε ότι σερβίρουν ποτά που είναι “μπόμπες” και βλέπεις παιδιά 14 και 15 ετών λιπόθυμα έξω από το μαγαζί… Είναι τραγική η κατάσταση, το περιμέναμε… Κρίμα για το κοριτσάκι».
Εν αναμονή τοξικολογικών εξετάσεων
Η αστυνομία συνεχίζει την έρευνα για τις συνθήκες θανάτου της 16χρονης και αναμένει τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεων. Παράλληλα εξετάζεται αν υπήρξε καθυστέρηση στην ενημέρωση της ΕΛΑΣ.
Ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, δήλωσε σήμερα ότι «όταν έληξαν οι προσπάθειες αναζωογόνησης υπήρξε επικοινωνία του νοσοκομείου με την αστυνομία», τονίζοντας πως το ΕΚΑΒ δεν έχει ευθύνη, αφού «όταν παρέλαβε την 16χρονη, το παιδί δεν ήταν τεχνικά νεκρό».
Από την πλευρά της, η Αστυνομία αναφέρει ότι «δεν προκύπτει προηγούμενη τηλεφωνική ή άλλου είδους ενημέρωση στο Κέντρο της Άμεσης Δράσης ή σε Αστυνομική Υπηρεσία».
Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΛΑΣ: «Μεσημβρινές ώρες Κυριακής 19/10, ο πατέρας της 16χρονης μετέβη στο ΑΤ Ομόνοιας για να αναγγείλει το θάνατο της κόρης του από δημόσιο νοσοκομείο. Στο πλαίσιο της προανάκρισης λήφθηκαν καταθέσεις από φιλικά πρόσωπα της ανήλικης, τα οποία ανέφεραν ότι η ανήλικη και οι ίδιοι είχαν καταναλώσει αλκοόλ σε κατάστημα στο Γκάζι πριν το περιστατικό. Η προανάκριση συνεχίζεται».
Η εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛΑΣ, Κωνσταντία Δημογλίδου, πρόσθεσε στο OPEN ότι είναι εύκολο να διαπιστωθεί αν υπήρξε κλήση στο κέντρο της Άμεσης Δράσης, επισημαίνοντας πως καμία κλήση δεν καταγράφηκε. Είπε ακόμη πως «ακόμη κι αν δεχτούμε ότι έγινε κλήση στο ΑΤ, δεν καταλαβαίνω γιατί δεν έγινε κάποια κλήση στο τηλεφωνικό κέντρο της Άμεσης Δράσης».
- 2 λεπτά πριν Νέα βίντεο απόδρασης του κρατούμενου από τις φυλακές Κορυδαλλού
- 9 λεπτά πριν Πανελλήνιες 2026: Σε ποια μαθήματα εξετάζονται σήμερα (4/6) οι υποψήφιοι των ΕΠΑΛ
- 10 λεπτά πριν Άλιμος: Σύλληψη 15χρονου για ληστεία και τραυματισμό ηλικιωμένης
















