Βιολάντα: Ζητούν να επιστρέψει στη φυλακή ο ιδιοκτήτης του εργοστασίου
Έφεση κατά της απόφασης αποφυλάκισης του ιδιοκτήτη του εργοστασίου της Βιολάντα, όπου η φονική έκρηξη της 26ης Ιανουαρίου 2026 κόστισε τη ζωή σε πέντε εργαζόμενες, αναμένεται να ασκήσει η οικογένεια της Βασιλικής Σκαμπαρδώνη μέσω των συνηγόρων της.
Ο βασικός κατηγορούμενος είχε προφυλακιστεί τον Φεβρουάριο, ωστόσο αποφυλακίστηκε με βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Τρικάλων πριν συμπληρώσει έξι μήνες προσωρινής κράτησης.
Οι συνήγοροι Βάσω Πανταζή και Δημοσθένης Πανταζόπουλος θα ζητήσουν από τον Εισαγγελέα Εφετών Λάρισας να ασκηθεί έφεση κατά του βουλεύματος, υποστηρίζοντας ότι υπάρχουν στοιχεία που δικαιολογούν τη συνέχιση της προσωρινής κράτησης.
Παράλληλα, προαναγγέλλουν αίτημα για αναβάθμιση του κατηγορητηρίου από ανθρωποκτονία από αμέλεια σε ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο, επικαλούμενοι στοιχεία της ανακριτικής διαδικασίας που, κατά την πλευρά της οικογένειας, δείχνουν ότι ο κατηγορούμενος γνώριζε για τη διαρροή προπανίου πριν από την έκρηξη.
- 1 λεπτό πριν Έως 939 ευρώ για ΑμεΑ: Ανοίγουν οι αιτήσεις – Ποιοι μπορούν να τα πάρουν
- 11 λεπτά πριν Σεισμός τώρα στην Αμοργό – 3,7 Ρίχτερ ανοιχτά του νησιού
- 33 λεπτά πριν ΔΥΠΑ: Βγήκαν τα προσωρινά αποτελέσματα για 1.000 ανέργους πτυχιούχους – Από αύριο (17/9) οι ενστάσεις








