Βιολάντα: Νέα στοιχεία για τη φονική έκρηξη – Στο μικροσκόπιο κατασκευαστικές αστοχίες και ευθύνες μηχανικών

Βιολάντα: Νέα στοιχεία για τη φονική έκρηξη – Στο μικροσκόπιο κατασκευαστικές αστοχίες και ευθύνες μηχανικών
Στα Τρικαλα αυριο τα στελεχη της ΔΑΕΕ – Διευρυνεται ο κυκλος ευθυνων για τα τοπογραφικα διαγραμματα

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθήκη του workenter.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Στα Τρίκαλα επιστρέφουν τα στελέχη της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού για να συνεχίσουν τις έρευνες στο εργοστάσιο της Βιολάντα, μετά τη φονική έκρηξη που κόστισε τη ζωή σε πέντε εργαζόμενες.

Στο μικροσκόπιο μπαίνουν πλέον και οι αδειοδοτικές διαδικασίες, καθώς εξετάζονται ευθύνες μηχανικών που υπέγραψαν τα σχέδια της επιχείρησης.

Τα πρώτα ευρήματα δείχνουν ότι η έκρηξη προκλήθηκε πιθανότατα από διαρροή προπανίου μέσω διαβρωμένου σωλήνα, το οποίο συγκεντρώθηκε στο υπόγειο και πυροδοτήθηκε από σπινθήρα αντλίας. Οι πραγματογνώμονες εκτιμούν ότι πρόκειται για κατασκευαστική αστοχία, ενώ απομακρύνεται το σενάριο σύνδεσης με την κακοκαιρία «Ντάνιελ».

Το εργοστάσιο παραμένει κλειστό και φυλάσσεται, ενώ κρίσιμα δείγματα θα εξεταστούν από εξειδικευμένα εργαστήρια.

Daily Review

Ενημερώσου Πρώτος

ΜΗΤ: 232509

Αποστολή δελτίων τύπου: enimerosi@workenter.gr

Designed by Sinc.

Developed by Whiskey

© Copyright 2026 workenter.gr