Βιολάντα: Από αμέλεια σε ενδεχόμενο δόλο – Αναβαθμίστηκε το κατηγορητήριο για τη φονική έκρηξη
Αναβαθμίστηκε το κατηγορητήριο για τη φονική έκρηξη στη βιομηχανία «Βιολάντα», μετά τη συλλογή νέων στοιχείων από τη Διεύθυνση Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού. Με εντολή της Εισαγγελέως Πρωτοδικών Τρικάλων, οι κατηγορίες σε βάρος του ιδιοκτήτη, του τεχνικού ασφαλείας και του υπεύθυνου βάρδιας μετατράπηκαν από ανθρωποκτονία εξ αμελείας σε ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο, ενώ αυστηροποιήθηκαν και τα αδικήματα της έκρηξης και του εμπρησμού. Παραμένει επίσης η κατηγορία για πρόκληση σωματικών βλαβών κατά συρροή.
Το προανακριτικό υλικό φέρεται να αποκαλύπτει σοβαρές παραλείψεις και παραβιάσεις της νομοθεσίας. Σύμφωνα με τα στοιχεία, υπήρχαν αναφορές για έντονες οσμές προπανίου μήνες πριν από την έκρηξη, χωρίς να γίνει ουσιαστικός έλεγχος, ενώ ιδιώτης εμπειρογνώμονας που είχε κληθεί αποχώρησε λόγω οικονομικής διαφωνίας. Επιπλέον, διαπιστώθηκαν προβλήματα στις σωληνώσεις και στις δεξαμενές, οι οποίες είχαν χαρακτηριστεί ακατάλληλες και δεν πληρούσαν τις προβλεπόμενες αποστάσεις ασφαλείας.
Η δικογραφία παραμένει ανοιχτή και αναμένεται το τελικό πόρισμα της ΔΑΕΕ, το οποίο θα προσδιορίσει με ακρίβεια τα αίτια της τραγωδίας.
- 15 λεπτά πριν Το «σύνδρομο» του φθινοπώρου που επηρεάζει 1 στους 10 – Πώς θα καταλάβετε ότι σας έχει «χτυπήσει»
- 1 ώρα πριν Επίδομα 400 ευρώ: Ποιοι συνταξιούχοι μένουν εκτός – Τι αλλάζει σε Δημόσιο και κατώτατο μισθό
- 2 ώρες πριν Καιρός σήμερα (13/9): Βροχές και καταιγίδες σε μεγάλο μέρος της χώρας – Πού θα φτάσει τους 34°C








