Βελόπουλος: Μηνυτήρια αναφορά στον Άρειο Πάγο για την τραγωδία των Τεμπών

Βελόπουλος: Μηνυτήρια αναφορά στον Άρειο Πάγο για την τραγωδία των Τεμπών

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθέστε το workenter.gr στις προτιμώμενες πηγές σας στην Gooogle

Μηνυτήρια αναφορά για το πολύνεκρο δυστύχημα των Τεμπών κατέθεσε στον Άρειο Πάγο ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης Κυριάκος Βελόπουλος.

Εξερχόμενος δήλωσε: «Πρέπει να πω το εξής: ότι η γυναίκα του Καίσαρα πρέπει να είναι τίμια, αλλά και να φαίνεται τίμια. Δυστυχώς η ελληνική Δικαιοσύνη φαίνεται ότι δεν λειτουργεί σωστά. Ήξεραν από τον Άρειο Πάγο ότι θα έλθουμε σήμερα εδώ, αλλά η κ. Αδειλίνη, περιέργως, λείπει.

Δεν είναι στο γραφείο της. Εγώ ξέρω ότι οι δημόσιοι υπάλληλοι και οι λειτουργοί είναι στα γραφεία τους. Φαίνεται ότι φοβούνται αυτό που θα κάνουμε σήμερα. Εμείς θα συνεχίσουμε να επιμένουμε να βγει η αλήθεια».

Παράλληλα ο κ. Βελόπουλος, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της Ελληνικής Λύσης, επισήμανε: «Να πω, επίσης, ότι η κ. Αδειλίνη πρέπει να ξέρει ότι η Δικαιοσύνη είναι τυφλή και κουφή. Δυστυχώς ακούει μόνο το Μέγαρο Μαξίμου και βλέπει προς τα εκεί και όχι στους συγγενείς, οι οποίοι ακόμη και τώρα πενθούν χαμένες ζωές. Εμείς ήρθαμε εδώ να υπενθυμίσουμε στην Δικαιοσύνη μία μηνυτήρια αναφορά, ότι πρέπει να χωριστούν οι δικογραφίες. Δεν πρέπει να ενταχθεί η υπόθεση των βίντεο, που ξαφνικά βγαίνουν στο προσκήνιο και ο κάθε κατεργάρης θα πάει στον πάγκο του τελευταία με την ιστορία αυτή, γιατί, αν μπουν μέσα στην ιστορία την συνολική, επειδή υπάρχει ένας εφέτης ανακριτής, θα καθυστερήσει πάρα πολύ η απόφαση και υπάρχει κίνδυνος παραγραφής. Διότι έχουμε την δεύτερη σύνοδο, που έρχεται τον Ιούνιο, κλείνει η δεύτερη σύνοδος, που σημαίνει πολύ απλά, ότι, επειδή η ΝΔ δεν έφερε τον εφαρμοστικό νόμο, για να μην υπάρχει παραγραφή, υπάρχει κίνδυνος παραγραφής».

Ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης είπε ότι «από την άλλη, πρέπει να πούμε, ότι η συγκάλυψη είναι δεδομένη. Μόλις την πέμπτη μέρα, η ΝΔ έφερε νόμο, νόμο (!) ακούστε τώρα, για ακαταδίωκτο στους εμπειρογνώμονες που θα έκαναν στα Τέμπη την δική τους αναφορά. Όλα αυτά δείχνουν, λοιπόν, ότι και συγκάλυψη υπάρχει και βρώμικη είναι η ιστορία, αλλά εμείς υποσχεθήκαμε και κάνουμε πράξη το αυτονόητο. Εύχομαι η κ. Αδειλίνη να μην ακούει μόνον το Μαξίμου. Να ακούει τις κραυγές των γονέων και κυρίως των νεκρών που φωνάζουν για δικαίωση».

  • Στην ίδια ανακοίνωση σημειώνεται ότι «στην μηνυτήρια αναφορά που κατέθεσε η Ελληνική Λύση, μεταξύ άλλων, ζητά:

-1) Την ποινική δίωξη όλων των εμπλεκομένων (ΡΑΣ, ΟΣΕ, HELLENIC TRAIN, Εταιρεία Σεκιούριτυ), για υπεξαγωγή εγγράφων (βίντεο) και υπόθαλψη εγκληματία, γιατί απέκρυψαν και δεν παρέδωσαν άμεσα τα βίντεο από την φόρτωση της εμπορικής αμαξοστοιχίας. Είχαν υποχρέωση, βάσει κοινοτικής οδηγίας, να τα παραδώσουν και για εσωτερική έρευνα.

-2) Τον διαχωρισμό της μήνυσης από την κύρια ανάκριση, για να γίνει αυτοτελής προκαταρκτική εξέταση και να δοθούν άμεσα απαντήσεις, αλλά και να αποφύγουμε τον κίνδυνο της παραγραφής για τα πλημμελήματα».

Τέμπη: Τι θα απαντηθεί και τι όχι από το πόρισμα του ΕΜΠ για την έκρηξη

Τέμπη: Τι γίνεται με το ακαταδίωκτο;

Σύμφωνα με τροπολογία που ψηφίστηκε στη Βουλή τον Μάρτιο του 2023, τα μέλη της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων που διερευνούν το δυστύχημα των Τεμπών διαθέτουν ακαταδίωκτο. Συγκεκριμένα, προβλέπεται ότι ο πρόεδρος και τα μέλη της Επιτροπής δεν φέρουν καμία ευθύνη, ούτε διώκονται ή εξετάζονται για γνώμη που διατύπωσαν ή ψήφο που έδωσαν κατά την άσκηση των καθηκόντων τους, εκτός αν ενήργησαν με δόλο. Επιπλέον, δεν δέχονται υποδείξεις ή οδηγίες κατά την εκτέλεση των καθηκόντων τους.

Η κυβέρνηση υποστηρίζει ότι το ακαταδίωκτο θεσπίστηκε για να διασφαλιστεί η ανεξαρτησία και η αμεροληψία της Επιτροπής, επιτρέποντάς της να επιτελέσει το έργο της χωρίς εξωτερικές πιέσεις ή φόβο νομικών συνεπειών. Ωστόσο, η απόφαση αυτή προκάλεσε αντιδράσεις, με ορισμένους να υποστηρίζουν ότι το ακαταδίωκτο μπορεί να λειτουργήσει ως μέσο συγκάλυψης ευθυνών και να περιορίσει τη διαφάνεια στη διερεύνηση του δυστυχήματος.

Background decoration Background decoration
Διορισμός Τώρα!
01

Κάνεις εγγραφή στην πλατφόρμα

Κάνεις εγγραφή στην πλατφόρμα (μηνιαία ή ετήσια) για να μαθαίνεις όλες τις θέσεις ανάλογα με τα προσόντα σου.

02

Μάθε πρώτος τις προκηρύξεις

Μάθε πρώτος ποιες προκηρύξεις θα εκδώσουν ΑΣΕΠ και φορείς. Έλα ένα βήμα πιο κοντά στον διορισμό.

03

Επιλέγεις τη θέση που σε ενδιαφέρει

Αξιοποιείς πλήρως τη μοριοδότηση ΑΣΕΠ με προκηρύξεις που ταιριάζουν στην ειδικότητα και την περιοχή σου.

04

Κάνεις την αίτηση σωστά και έγκυρα

Μεγιστοποιείς το χρόνο δημιουργίας σωστής αίτησης για προκηρύξεις μονίμων «Κ» και ορισμένου χρόνου (ΣΟΧ).

Αγγελίες

Τεχνικοί – Τεχνίτες - Εργάτες

Αποθηκάριοι – Αττική (Μαρκόπουλο )

Η Αθηναϊκή Στρωματοποιία ΑΕΒΕ αναζητά έμπειρο Εργάτη Αποθήκης για να ενταχθεί στην δυναμική τους ομάδα στις εγκαταστάσεις στο Μαρκόπουλο Αττικής.

Μαρκόπουλο Λήξη: 28-06-2026
Οικιακές Εργασίες – Καθαριότητα

Προσωπικό Καθαριότητας – Αττική (Χαϊδάρι)

Η Εταιρεία καθαρισμού Alpha Clean Services με έδρα το Χαϊδάρι αναζητά έμπειρη καθαρίστρια για στελέχωση συνεργείου καθαρισμού πολυκατοικιών.

Χαϊδάρι Λήξη: 26-06-2026
Υγεία – Ομορφιά

Φαρμακοποιοί – Αττική (Κηφισιά)

Τα Φαρμακεία Παντελής Μαλιωτάκης - Pamepharmacy στα βόρεια προάστια της Αττικής αναζητούν συνεργάτες με επαγγελματισμό, ομαδικό πνεύμα και θετική διάθεση για την θέση του Φαρμακοποιού.

Κηφισιά Λήξη: 26-06-2026
Τεχνικοί – Τεχνίτες - Εργάτες

Αποθηκάριοι – Αττική (Αθήνα)

Η εταιρεία Βενέτης Α.Β.Ε.Ε.Τ., κορυφαία αλυσίδα στον κλάδο της αρτοποιίας, της ζαχαροπλαστικής, των έτοιμων γευμάτων και του καφέ αναζητά Αποθηκάριο – Πικαδόρο (Picker) Μαναβικής με έδρα τις κεντρικές εγκαταστάσεις της στη Λυκόβρυση.

Αθήνα Λήξη: 26-06-2026
Εστίαση – Εξυπηρέτηση

Ζαχαροπλάστες – Αττική (Αθήνα)

Το βραβευμένο με Michelin Plate εστιατόριο «VEZENÉ» επιθυμεί να εντάξει στην ομάδα του Pastry Chef.

Αθήνα Λήξη: 25-06-2026
Οδηγοί – Μηχανοτεχνίτες

Οδηγοί – Αττική (Αθήνα)

Η Εταιρεία ανακύκλωσης ΤΕΧΑΝ Α.Β.Ε.Ε., επιθυμεί να στελεχώσει την ομάδα της στο έργο της μεταφοράς και αναζητά υποψήφιους Οδηγούς με δίπλωμα Ε΄ κατηγορίας.

Αθήνα Λήξη: 25-06-2026
Οδηγοί – Μηχανοτεχνίτες

Οδηγοί – Αττική (Πειραιάς)

Η εταιρεία Kordoni.gr με έδρα τον Πειραιά, με πολυετή δραστηριότητα στην εισαγωγή και διανομή ναυτιλιακών προϊόντων αναζητά οδηγό για διανομές εντός Αττικής.

Πειραιάς Λήξη: 16-06-2026
Πωλητές

Πωλητές – Κεντρική Μακεδονία (Θεσσαλονίκη)

Η εταιρία Συμβούλων Upgrade για λογαριασμό πελάτη της, που δραστηριοποιείται στον χώρο της επαγγελματικής αισθητικής και της διανομής premium beauty brands, αναζητά Πωλήτρια.

Θεσσαλονίκη Λήξη: 12-06-2026

Ενημερώσου Πρώτος

ΜΗΤ: 210521

Αποστολή δελτίων τύπου: [email protected]

Designed by Sinc.

Developed by Whiskey

© Copyright 2026 workenter.gr