Βατικανό: Στη δημοσιότητα οι πρώτες φωτογραφίες του Πάπα στο φέρετρο
Πότε θα γνει η κηδεία


Το Βατικανό έδωσε στη δημοσιότητα τις πρώτες φωτογραφίες του Πάπα Φραγκίσκου μέσα στο φέρετρό του, την ώρα που οι προετοιμασίες για την τελευταία του κατοικία βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη.
Η σορός του Ποντίφικα αναμένεται να μεταφερθεί σύντομα στη Βασιλική του Αγίου Πέτρου, όπου χιλιάδες πιστοί θα έχουν την ευκαιρία να προσκυνήσουν και να αποτίσουν φόρο τιμής.
Την ίδια στιγμή, οι καρδινάλιοι συγκεντρώθηκαν για πρώτη φορά, με βασικό θέμα την οργάνωση της μεταφοράς της σορού και τον καθορισμό της ημερομηνίας της κηδείας.
Σύμφωνα με το Αποστολικό Σύνταγμα Universi Dominici Gregis, που ρυθμίζει τις διαδικασίες μετά τον θάνατο Πάπα, η νεκρώσιμη ακολουθία θα πρέπει να πραγματοποιηθεί «μεταξύ της τέταρτης και της έκτης ημέρας από τον θάνατό του».
Αυτό σημαίνει ότι η κηδεία του Πάπα Φραγκίσκου αναμένεται να τελεστεί κάποια στιγμή από την Παρασκευή 25 έως και την Κυριακή 27 Απριλίου. Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες από το ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων ANSA, το Σάββατο 26 Απριλίου φέρεται να είναι η επικρατέστερη ημερομηνία.