Βάρδα Ηλείας: Σε ύφεση η φωτιά – Παραμένει ο φόβος αναζωπυρώσεων λόγω ανέμων

Βάρδα Ηλείας: Σε ύφεση η φωτιά – Παραμένει ο φόβος αναζωπυρώσεων λόγω ανέμων

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθήκη του workenter.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Σε ύφεση βρίσκεται η φωτιά που ξέσπασε το μεσημέρι σε αγροτική έκταση κοντά στο χωριό Ψάρι, στην περιοχή της Βάρδας Ηλείας, μετά από πολύωρη επιχείρηση των πυροσβεστικών δυνάμεων.

Οι ισχυροί άνεμοι προκάλεσαν συνεχείς αναζωπυρώσεις και δυσκόλεψαν το έργο της κατάσβεσης. Ωστόσο, η άμεση κινητοποίηση της Πυροσβεστικής, της Πολιτικής Προστασίας και των κατοίκων βοήθησε στον περιορισμό του μετώπου.

Η φωτιά πλησίασε κατοικίες

Νωρίτερα, η πυρκαγιά κινήθηκε απειλητικά προς κατοικίες της περιοχής, προκαλώντας ανησυχία στους κατοίκους.

Παρά τον κίνδυνο, οι πυροσβεστικές δυνάμεις επενέβησαν άμεσα και κατάφεραν να ανακόψουν την πορεία της φωτιάς πριν απειλήσει σοβαρά τα σπίτια.

Ποιοι επιχειρούν στο σημείο

Στην περιοχή συνεχίζουν να επιχειρούν:

  • 36 πυροσβέστες,
  • δύο ομάδες πεζοπόρων τμημάτων της 6ης και της 18ης ΕΜΟΔΕ,
  • εννέα πυροσβεστικά οχήματα,
  • τρία αεροσκάφη.

Παράλληλα, υδροφόρες και μηχανήματα έργου της τοπικής αυτοδιοίκησης συνδράμουν την επιχείρηση, ενώ δυνάμεις από τα Λεχαινά, την Αμαλιάδα και τον Πύργο συμμετείχαν στη μάχη με τις φλόγες.

Καθοριστική η συμβολή των αγροτών

Σημαντικό ρόλο στον περιορισμό της φωτιάς είχαν και οι αγρότες της περιοχής.

Με τρακτέρ και μηχανήματα έργου δημιούργησαν αντιπυρικές ζώνες, βοηθώντας τις πυροσβεστικές δυνάμεις να ελέγξουν την εξάπλωση της πυρκαγιάς.

Η παρέμβασή τους αποδείχθηκε καθοριστική, καθώς οι αντιπυρικές ζώνες λειτούργησαν ως ανάχωμα απέναντι στις φλόγες.

Σε επιφυλακή λόγω των ανέμων

Παρότι η εικόνα της φωτιάς είναι καλύτερη, οι δυνάμεις παραμένουν σε επιφυλακή.

Οι άνεμοι μπορούν να προκαλέσουν νέες αναζωπυρώσεις, γι’ αυτό και η Πυροσβεστική συνεχίζει να επιχειρεί στο σημείο, ελέγχοντας τις εστίες και τα επικίνδυνα σημεία.

Οι επόμενες ώρες θεωρούνται σημαντικές για την πλήρη οριοθέτηση και κατάσβεση του μετώπου.

Πηγή Φωτογραφίας: (ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΠΥΡΟΥΝΗΣ / ILIALIVE.GR/EUROKINISSI).

Χρυσούλα Κέντσου Δρακάκη

Χρυσούλα Κέντσου Δρακάκη

Η Χρυσούλα Κέντσου-Δρακάκη είναι δημοσιογράφος και καλύπτει θέματα ΑΣΕΠ με ειδίκευση στην Υγεία και στην Ψυχαγωγία. Εχει σπουδάσει αθλητική δημοσιογραφία και λογοτεχνική μετάφραση, διόρθωση - επιμέλεια κειμένων. Προϋπηρεσία στο Epixeiro.gr και στο Healthweb.gr.

Όλα τα άρθρα

Τελευταία Νέα
Ακολουθήστε το workenter.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για εργασία, προσλήψεις, ΑΣΕΠ, προκηρύξεις και επιδόματα
Ακολούθησε το workenter.gr στο Facebook ...για να μη χάνεις είδηση!
Daily Review

ΜΗΤ: 232509

Αποστολή δελτίων τύπου: enimerosi@workenter.gr

Designed by Sinc.

Developed by Whiskey

© Copyright 2026 workenter.gr

Domain Name:workenter.gr
Νόμιμος εκπρόσωπος:Παναγής Γκιόλμας
Ιδιοκτησία:GATEWORK Α.Ε.
ΑΦΜ:800904236
ΓΕΜΗ:144568701000
Αρμόδια ΔΟΥ:ΦΑΕ Αθήνας
Διαχειριστής Ιστοσελίδας:Παναγής Γκιόλμας
Διευθυντής Ιστοσελίδας:Παναγής Γκιόλμας
Διευθυντής Σύνταξης:Πέτρος Παπαβασιλείου
Διεύθυνση:Ζωοδόχου Πηγής 1Α &
Ακαδημίας 70, Τ.Κ. 10678,
Αθήνα
Tηλεφωνικό κέντρο:2119555050
Email: ypiresies@workenter.gr
Πρακτορείο Φωτογραφιών:Eurokinissi
Cookies