Τυχεροπούλου κατά ΑΑΔΕ: Προσφυγή για τον αποκλεισμό της από θέση προϊσταμένης – Καταγγελίες για εκδικητική μεταχείριση
Η Παρασκευή Τυχεροπούλου προσφεύγει κατά της ΑΑΔΕ, μετά την απόφαση με την οποία κρίθηκε «μη επιλέξιμη» η αίτησή της για θέση προϊσταμένης Διεύθυνσης στην Κεντρική Υπηρεσία της ΓΔΕΛΕΠ.
Ο συνήγορός της, Αντώνης Βαγιάνος, καταγγέλλει ότι η απόφαση αποτελεί νέα πράξη «παράνομης εκδικητικής μεταχείρισης και mobbing», συνδέοντάς την με τη συνεργασία της κ. Τυχεροπούλου με την Ευρωπαϊκή Εισαγγελία και τον ρόλο της στην ανάδειξη της υπόθεσης του ΟΠΕΚΕΠΕ.
Σύμφωνα με τη δήλωσή του, η απόφαση της ΑΑΔΕ βασίζεται σε νέες διατάξεις που τέθηκαν σε ισχύ την 1η Ιανουαρίου 2026 και, όπως υποστηρίζει, αποκλείουν επιλεκτικά υπαλλήλους κατηγορίας ΤΕ από συγκεκριμένες θέσεις στην Κεντρική Υπηρεσία της ΓΔΕΛΕΠ.
Ο δικηγόρος της επικαλείται επίσης προηγούμενη δικαστική απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, η οποία έκρινε παράνομη και εκδικητική την καθαίρεσή της και διέταξε την επανατοποθέτησή της σε θέση διευθύντριας.
Η κ. Τυχεροπούλου έχει ήδη προσβάλει και τη νέα απόφαση, ζητώντας την αποκατάσταση της νομιμότητας και της αξιοκρατίας.
- 19 λεπτά πριν Καθαριότητα στα σχολεία: 64 προσλήψεις στον δήμο Ζακύνθου – Δείτε τα κριτήρια
- 23 λεπτά πριν Κόρινθος: Απολογούνται οι τρεις συλληφθέντες για τη φονική έκρηξη στο εργοστάσιο
- 25 λεπτά πριν Ρέθυμνο: Σύλληψη στελέχους του ΔΕΔΔΗΕ για τη μεγάλη πυρκαγιά – Στο επίκεντρο λιωμένο καλώδιο








