Τα έξι πρόσωπα που παρακολουθούσε η ΕΥΠ έδωσε ο Αλέξης Τσίπρας

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε ονομαστικά στους παρακολουθούμενους από την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών

Επιβεβαιώνοντας τις πληροφορίες ότι θα αναφερθεί από το βήμα της Βουλής στα ευρήματα της ΑΔΑΕ που του ενεχείρισε χθες ο πρόεδρος της ΑΔΑΕ Χρήστος Ράμμος, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε ονομαστικά στους παρακολουθούμενους από την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών.

"Όσοι λοιπόν αναρωτήθηκαν τι περιείχε ο φάκελος που κρατούσα όταν έβγαινα χθες από τα γραφεία της ΑΔΑΕ, μετά τη συνάντηση με τον πρόεδρό της, τον κύριο Ράμμο, ήρθε η ώρα να τους λύσω την απορία. Ο φάκελος περιείχε τα αποτελέσματα της έρευνας της ΑΔΑΕ, μετά από αίτημα που κατέθεσα στις 7/12 και εμπλούτισα κατόπιν γραπτού αιτήματος της αρχής, με μεταγενέστερο αίτημά μου στις 28/12. Περιέχει το ξεγύμνωμα του παρακράτους από την πιο αρμόδια αρχή του Κράτους" , ανέφερε χαρακτηριστικά ο Αλέξης Τσίπρας προσθέτοντας:

"Στις 28/12 λοιπόν, και ενώ ήταν γνωστό ότι στα αρχεία των παρόχων η ανεξάρτητη αρχή είχε ήδη βρει ευρήματα επισυνδέσεων νομότυπων της ΕΥΠ, πέραν του κου Ανδρουλάκη και Κουκάκη, και για τα τηλέφωνα του ευρωβουλευτή Κύρτσου και του δημοσιογράφου Τέλογλου, ζήτησα επισήμως να διεξαχθεί έλεγχος από την Αρχή, ώστε να διελευκάνει αν ετέθη πράγματι σε επισύνδεση, ο υπουργός εργασίας κος Χατζηδάκης, ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ κος Φλώρος, ο Αρχηγός ΓΕΣ κος Λαλούσης, ο πρώην Σύμβουλος Εθνικής Ασφαλείας κος Διακόπουλος, ο πρώην και ο νυν επικεφαλής της Γενικής Διεύθυνσης εξοπλισμών κ.κ. Λάγιος και Αλεξόπουλος.

Και η απάντηση που επισήμως έλαβα, ήταν έξι στα έξι. Για όλους ευρέθησαν επισυνδέσεις της ΕΥΠ του κου Μητσοτάκη".

crosschevron-down linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram